Σε τουρκικά πόδια θα βασιστεί η Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία σε Εύξεινο κι Αζοφική

Freepen.gr - Ο Υποναύαρχος Oleksiy Neizhpapa, επικεφαλής του Ουκρανικού Ναυτικού, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του ελπίζουν να αποκτήσουν το TB-2 για χρήση μέσα και γύρω από τα παράκτια ύδατα της χώρας, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Radio Svoboda.

"Για χρήση στις επιχειρησιακές ζώνες της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής, το Bayraktar θα έχει βελτιωμένα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως αυξημένη εμβέλεια. Θα τα χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε την κατάσταση της επιφάνειας, για να διασφαλίσουμε τη δράση των δυνάμεων τόσο στην ακτή όσο και στη θάλασσα", δήλωσε ο Neizhpapa.

Σύμφωνα με τον Neizhpapa, η αγορά του TB-2 και των τεσσάρων MILGEM stealth κορβεττών από την Τουρκία αποσκοπούν στην αύξηση της προστασίας της Ουκρανίας στη θάλασσα μέσα σε αυτό που βλέπει ως ρωσική ενίσχυση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην κατεχόμενη Κριμαία. Η συμφωνία υπεγράφη από την Τουρκία και την Ουκρανία στις 15 Δεκεμβρίου.

Με την απόκτηση των τουρκικών κορβέτων, ο Neizhpapa πιστεύει ότι θα αυξήσει τα τεχνολογικά πρότυπα της Ουκρανίας σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία και η Ουκρανία έχουν εμβαθύνει σημαντικά τη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Το Κίεβο έχει ανακοινώσει προηγουμένως ότι μπορεί να αποκτήσει έως και 48 TB-2 drones για τις ένοπλες δυνάμεις του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail