Οδηγούμαστε σε παγίδα με την Τουρκία

Chickenonline / pixabay
Διαβάζω σήμερα σε άρθρο της "Καθημερινής" (αλήθεια γιατί τα μαθαίνουμε πάντα από την Τουρκική πλευρά;;;;;;) ότι θα υπάρξουν τρία επίπεδα διαλόγου: https://www.kathimerini.gr/.../kalin-tria-epipeda.../... 

Όπως τοποθετήθηκα σε προηγούμενο άρθρο μου αλλά και σε δημόσιες συνεντεύξεις, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις διερευνητικές επισήμανα μετ' επιτάσεως ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να μην έχουμε καθορίσει με σαφήνεια το νομικό πλαίσιο για τις διερευνητικές, και επίσης να υπάρξουν παράλληλες διαδικασίες με αυτές στο ΝΑΤΟ και στα ΜΟΕ αλλά ενδεχομένως και εξωθεσμικές, που θα είναι ακόμη χειρότερα. 

Γιατί αυτό θα επέφερε όχι μόνο αποδυνάμωση των διερευνητικών αλλά έτσι έμμεσα θα προωθείται και μία διευρυμένη ατζέντα θεμάτων, που θα συζητιούνται χωρίς να μπορείς να ελέγξεις την συμφωνία τους με τις εξελίξεις στις διερευνητικές αλλά και την επίδρασή τους στον επιχειρούμενο διάλογο (ιδίως στο ΝΑΤΟ). 

Και όσον αφορά το ΝΑΤΟ θα ήταν δύσκολο να το αποφύγουμε, αφού εκτιμώ ότι η νέα Αμερικανική ηγεσία θα το προωθήσει. Όμως κι εκεί θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε, να τελειώσουν πρώτα οι διερευνητικές πριν εξετάσουμε την συζήτηση στο ΝΑΤΟ. 

Μάλιστα ο Ερντογάν για να αποδυναμώσει τις αντιστάσεις μας στις διερευνητικές, προσπαθεί να υπερκεράσει τα κωλύματα, με το να θέλει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό εν μέσω των διαβουλεύσεων για όλα αυτά, προκειμένου να θέσει αυτός σε κοινή διεθνή θέα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, την ατζέντα των θεμάτων.

Δυστυχώς τείνουμε προς αυτοπαγίδευση εάν δεχθούμε τις παράλληλες συζητήσεις και οπωσδήποτε, εάν ο πρωθυπουργός δεχθεί να συναντηθεί τώρα, πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των διερευνητικών!

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail