Ολοσέλιδο για την απελευθέρωση του Οτσαλάν σε αυστραλιανή εφημερίδα με εκατομμύρια αναγνώστες!

Freepen.gr - Μια ολοσέλιδη διαφήμιση έχει δημοσιευθεί στην αυστραλιανή εφημερίδα The Sydney Morning Herald με τίτλο "ήρθε η ώρα: ελευθερία για τον Abdullah Öcalan, ειρήνη στο Κουρδιστάν", σημειώνει το πρακτορείο Firat.

Μια ολοσέλιδη διαφήμιση για την ελευθερία του Abdullah Öcalan και την ειρήνη στο Κουρδιστάν εμφανίστηκε στην καθημερινή εφημερίδα "The Sydney Morning Herald". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των βρετανικών συνδικάτων Unite the Union και GMB, οι οποίες διεξάγουν εδώ και αρκετό καιρό την εκστρατεία "ελευθερία για τον Öcalan" και διαδίδουν την έκκλησή τους παγκοσμίως. Η διαφήμιση διαθέτει μια φωτογραφία των αντιπροσώπων στο Συνέδριο συνδικάτων (TUC) στο Μπράιτον τον Σεπτέμβριο του 2019, επαναλαμβάνοντας εκφραστικά την εκστρατεία που ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα.

Η Sydney Morning Herald, είναι η παλαιότερη εφημερίδα στην Αυστραλία με ιστορία που ξεκινά το 1831. Σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου 2020, ο αριθμός των αναγνωστών ανά ημέρα ήταν πάνω από 11 εκατομμύρια.

Ενώ 10 εκατομμύρια 701 χιλιάδες από αυτούς είναι ψηφιακοί αναγνώστες, η έντυπη έκδοση πωλεί 1.536 εκατομμύρια.

Η γραμμή δημοσίευσης της εφημερίδας, η οποία δημοσιεύεται καθημερινά στο Σίδνεϊ, θεωρείται πολιτικά μέτρια.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι "ο Öcalan δεν είναι μόνο μια πολιτική προσωπικότητα με επιρροή που μπορεί να λύσει το Κουρδικό πρόβλημα, αλλά έχει επίσης την ιδέα της Δημοκρατικής Συνομοσπονδίας που ήρθε στη ζωή στη Rojava (βορειοανατολική Συρία). Χάρη σε αυτό το μοντέλο, η Rojava έχει γίνει σύμβολο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας σε μια περιοχή που κλονίζεται από τον πόλεμο. Πιστεύουμε επίσης ότι οι συγκρούσεις και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή υπό την ηγεσία της τουρκικής κυβέρνησης θα τερματιστούν όταν ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι θα είναι ελεύθεροι".

Η εκστρατεία "ελευθερία για τον Öcalan" έχει από καιρό καθοδηγηθεί από βρετανικά συνδικάτα, τα οποία έχουν εκατομμύρια μέλη.

Η Unite The Union και η GMB, τα μεγαλύτερα συνδικάτα στη Βρετανία, ξεκίνησαν μια εκστρατεία ελευθερίας για τον Öcalan τον Απρίλιο του 2016 με κοινή απόφαση. Πολλά συνδικάτα, τα οποία έχουν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, έχουν επίσης συμμετάσχει στην εκστρατεία κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail