«Μετά την στροφή προς τη Ρωσία, η Τουρκία τώρα συμμαχεί με το Ιράν»

Freepen.gr - Η πρόσφατη εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ οδηγεί τώρα σε συνεργασία καταμερισμού της εξουσίας για την Άγκυρα, τη Μόσχα και την Τεχεράνη στην περιοχή του Καυκάσου, όπως στη Συρία και τη Λιβύη, υποστηρίζει ο αναλυτής Σεθ Φράντζμαν στο άρθρο του έγραψε για την jpost.com το Σάββατο.

Επικαλούμενος τις δηλώσεις του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα την Παρασκευή, ο Φράντζμαν ανέφερε ότι η επίσκεψη του Ζαρίφ ήταν μια επίδειξη για την "τριμερή" συνεργασία.

Μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο Zarif μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την Παρασκευή είπε ότι τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία έχουν κοινή στάση πως η σταθερότητα θα αποκατασταθεί στην περιοχή μόνο μέσω συνέργειας.

Σύμφωνα με τον Φραντζμάν, το κέντρο συντονισμού Άγκυρας και Μόσχας που άνοιξε στο Καραμπάχ αποτελεί επίσης ένδειξη της στενής συνεργασίας τους εκτός από το Ιντλίμπ στη Συρία και τη Λιβύη, τώρα και στο Αζερμπαϊτζάν.

"Η Τουρκία αγοράζει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 και πλησιάζει τη Μόσχα και την Τεχεράνη με σημαντικές συμφωνίες", δήλωσε ο Φράντζμαν.

Ο Φράντζμαν αναφέρθηκε επίσης στη νέα σιδηροδρομική γραμμή "Iron Silk Road" που θα συνδέει την Τουρκία με το Μπακού και στη συνέχεια με τη Ρωσία που θα μεταφέρει αγαθά.

"Οι συνομιλίες με τον Ζαρίφ και οι αναφορές για τις σιδηροδρομικές συνδέσεις δείχνουν ότι ένα πολύ μεγαλύτερο σύστημα συμμαχίας αναδύεται. Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν χωρίσει τη Λιβύη, τη Συρία και τον Καύκασο. Το Ιράν και η Τουρκία θα αρχίσουν να εργάζονται περισσότερο από κοινού σε πολλά πεδία", ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail