Εκτός λογικής το άνοιγμα των σχολείων

Βλέπω μία επιμονή της κυβέρνησης για την επιστροφή στα σχολεία, που θα γίνει προφανώς με ανοιχτά παράθυρα, όπως και στα δημοτικά. Δεν θα διαφωνούσα, αν η πολιτική της χώρας ήταν γενικώς σουηδική και πιο ανέμελη. Αλλά όταν εδώ και ένα χρόνο μας έχει ζαλίσει με την αυστηρότητα σε σημείο αηδίας, το να αποφασίζει μέσα στο καταχείμωνο και με ιό μεταλλαγμένο στο πιο μεταδοτικό του να ανοίγει τα σχολεία με συμβουλές να ανοίγουν τα παράθυρα μέσα στον ψόφο είναι τουλάχιστον εκτός λογικής.

Ελένη Παπαδοπούλου


Ήδη στα δημοτικά κλείνει το ένα τμήμα μετά το άλλο. Το άνοιγμα και των υπολοίπων σχολείων θα δημιουργήσει μία ανάφλεξη που θα οδηγήσει σε καθολικό λοκντάουν. Τα σχολεία δεν έχουν πρόβλημα, γιατί μια χαρά μάθημα κάνουμε και τα παιδιά πλέον έχουν μπει σε σειρά. Δεν είναι ιδανικά, αλλά ιδανικά δεν είναι ούτε στα σχολεία με τα πανιά στη μούρη για 7 ώρες συν το διάλειμμα, το στοίβαγμα των μαθητών στα λεωφορεία και τον ψόφο μέσα στην τάξη. Εκτός αν νομίζουν ότι οι πολικές θερμοκρασίες δημιουργουν το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον.

Το άνοιγμα όλων των βαθμίδων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε έξαρση. Και στην Β/θμια όταν αρρωστήσει καθηγητής χάνουν μάθημα πολλές τάξεις, όχι μόνο μία. Το να χάνονται μαθήματα επειδή θα αρρωσταίνουν καθηγητές και παιδιά προφανώς δεν ενδιαφέρει κανένα. Για την ενημέρωση θα πω απλά ότι πέρυσι τον Φεβρουάριο κάναμε μάθημα με 5-6-7 παιδιά στην τάξη, από τα 25.

Τέλος γελώ απλά με την διάθεση του ΠΘ να ανοίξει τα πάντα, όταν έξω είναι όλοι στην τσίτα λόγω εποχής και μετάλλαξης. Οι δε οπαδοί που έσκουζαν υπέρ των μέτρων και "δείτε και έξω που κλείνουν όλα", τώρα που ο ΠΘ θέλει να ανοίξειτα πάντα έχουν σιωπήσει.

Η δική μου άποψη είναι να ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα και τα σχολεία να συνεχίσουν τηλεκπαίδευση που έχει μπει σε μία σειρά. Εντάξει κι εγώ προτιμώ την τάξη, αλλά δεδομένων των συνθηκών αυτή την στιγμή ούτε προτεραιότητα είμαστε, ούτε μπορούμε να λειτουργούμε εμείς εις βάρος της οικονομίας, τα παιδιά θέλουν φαϊ άλλωστε, ούτε μπορούμε να τινάξουμε τον αριθμό των κρουσμάτων στον αέρα, γιατί αυτό θα γίνει και θα οδηγηθούμε σε καθολικό λοκντάουν ξανά. Η κατάσταση σταθεροποιήθηκε γιατί σταμάτησαν 1 εκατομμύριο μαθητές και δάσκαλοι να συνωστίζονται σε μικρούς χώρους επί ώρες.

Τους έπιασε τώρα η πρεμούρα για τα μαθήματα, τα οποία ούτως ή άλλως γίνονται.

Και τέλος θα ήθελα πραγματικά να ρωτήσω το εξής. Αυτοί που αποφάσισαν να λειτουργήσουν τα σχολεία με ανοιχτά παράθυρα στο γραφείο τους, πόση ώρα αφήνουν το παράθυρο ανοιχτό μέσα στον ψόφο για να αεριστεί; Γιατί ψυχανεμίζομαι πως δεν μένει ανοιχτό ούτε λεπτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail