Όταν ο Δένδιας μιλά για το φίλο του τον Μεβλούτ κι αφήνει ανοικτό να μπει η Τουρκία στην Ε.Ε.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews και τη δημοσιογράφο Έφη Κουτσοκώστα (27.01.2021):

E. ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ : Μήπως σε αυτό διαβλέπετε τον κίνδυνο η Τουρκία να πάρει αυτό που θέλει μέσω αυτής της θετικής της στάσης απέναντι στην ΕΕ και τελικά να επιστρέψει ξανά στην πρότερη στάση της;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ : Λοιπόν, ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο φίλος μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα δουν ξεκάθαρα ποιο είναι το συμφέρον της τουρκικής κοινωνίας. Και συγκαταλέγομαι σε εκείνους που πιστεύουν ότι το πραγματικό συμφέρον της τουρκικής κοινωνίας είναι η διατήρηση καλών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και ίσως, ποιος ξέρει, κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά αυτό θα σημαίνει στενότερες σχέσεις και πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Επιτρέψτε μου όμως να υπενθυμίσω ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο περιλαμβάνει επίσης τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Συνεπώς, η Τουρκία θα πρέπει τελικά να συμμορφωθεί με αυτή τη σειρά κανόνων, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίλυση των διαφορών μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail