Έπεσε στο νερό η Φ/Γ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Πολύ σοβαρές δηλώσεις που δεν μπορούμε πια να αγνοούμε

Fotoğraf: TCCB / Murat Çetinmühürdar

Freepen.gr - Καθελκύστηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η πρώτη τουρκική φρεγάτα του ευρύτερου σχεδίου εγχώριων πολεμικών πλοίων MILGEM (τέσσερις κορβέτες και τέσσερις φρεγάτες), με το όνομα "Κωνσταντινούπολη" F-515 παράλληλα με την πρώτη τελετή συγκόλλησης του τρίτου πλοίου και συγκεκριμένα κορβέτας Ada που ναυπηγείται για το Πακιστάν. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tαγίπ Ερντογάν, ο υπουργός αμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο πρόεδρος των αμυντικών βιομηχανιών Ισμαήλ Ντεμίρ και πλήθος αξιωματούχων.


TCCB / Murat Çetinmühürdar - Anadolu Ajansı

Fotoğraf: TCCB / Murat Çetinmühürdar

Το βίντεο της τελετής:


Το πλοίο, όπως αναφέρει ο Ισμαήλ Ντεμίρ θα μπει σε ενεργή υπηρεσία το 2023 για να "προσθέσει ισχύ στη Γαλάζια Πατρίδα μας".

Η φρεγάτα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ είναι η πρώτη των τεσσάρων που θα ναυπηγηθούν στα πλαίσια του σχεδίου MILGEM, το οποίο περιελάμβανε επίσης τέσσερις κορβέτες κλάσης Ada που έχουν όλες ολοκληρωθεί και παραδοθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έστειλε πίσω τους χαιρετισμούς του και την αγάπη τους το Πακιστάν αναφέροντας τη συνεργασία των δύο χωρών επί απέκτησε νέες διαστάσεις καθώς η ασιατική χώρα έχει παραγγείλει πολεμικά πλοία από την Τουρκία.

"Είμαστε ένα έθνος που έχει αξιώσεις, στόχους, λόγο για την πορεία του κόσμου. Είμαστε μια χώρα που φέρει την ευθύνη των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας καθώς και εκατομμυρίων αδελφών μας. Επομένως, το να είμαστε ισχυροί στρατιωτικά, οικονομικά και διπλωματικά είναι περισσότερο αναγκαιότητα παρά επιλογή για εμάς." είπε ο Ερντογάν.

"Είναι αδύνατο για τα έθνη που είναι ισχυρά, ανεξάρτητα και όχι τεχνολογικά επαρκή στον τομέα της άμυνας να είναι σε θέση να δουν με σιγουριά το μέλλον τους" τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

"Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την αποτροπή της στο υψηλότερο επίπεδο τόσο για να εγγυηθεί την εθνική της ασφάλεια όσο και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φίλων της."το να είμαστε ισχυροί στρατιωτικά, οικονομικά και διπλωματικά είναι περισσότερο αναγκαιότητα από μια επιλογή για εμάς". 

Και συνέχισε:

"Ενώ μόνο 62 έργα πραγματοποιήθηκαν στην αμυντική βιομηχανία το 2002, σήμερα ο αριθμός αυτός είναι κοντά στο 700.

Βρισκόμαστε μέσα στις 10 χώρες που έχουν σχεδιάσει, κατασκευάσει και εκτελέσει τα δικά τους πολεμικά πλοία.

Είμαστε μια χώρα που μπορεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις που θέτουν οι παγκόσμιοι προμηθευτές και τα κρυμμένα, ανοιχτά εμπάργκο που μας έχουν επιβάλλει με τη δική τους δύναμη. Πηγαίνουμε σε ένα μέρος όπου, δυστυχώς, δεν θέλουμε, αλλά οι κακοί γείτονες μας θέλουν να γίνουν ιδιοκτήτες του σπιτιού μας.

Είμαστε τώρα μεταξύ των πρώτων 3-4 χωρών στον κόσμο στην παραγωγή drones, ένοπλων drones και TIHA".

Στην αμυντική βιομηχανία, δεν αντιμετωπίζουμε μόνο τις ελλείψεις του παρελθόντος, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το μέλλον. Ελπίζω ότι θα βάλουμε το ναυτικό μας σε πολύ ισχυρή θέση με 5 μεγάλα έργα που θα βάλουμε σε λειτουργία σε 5 χρόνια".

Μιλώντας στην τελετή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ χαρακτήρισε απαραίτητη την προώθηση του έργου της αμυντικής βιομηχανίας όπως απαιτείται από τις παγκόσμιες εξελίξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Τουρκίας και 83 εκατομμυρίων ανθρώπων στην περιοχή που αντιμετωπίζουν κινδύνους, απειλές και κινδύνους.

Ο Ακάρ είπε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν δείξει σαφώς ότι η Τουρκία θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην αμυντική βιομηχανία από όλες τις χώρες και θα πρέπει να είναι ισχυρή σε αυτόν τον τομέα για να περιορίσει την εξωτερική εξάρτηση.

Ανέφερε πως ο μόνος στόχος των στρατών είναι να επιτύχουν τη νίκη και είπε ότι η κύρια ανάγκη να επιτευχθεί η νίκη με σύντομο τρόπο είναι τα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Ο Ακάρ, ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία και το Πακιστάν ως δύο πολύ στενές χώρες χάρη στους αδελφικούς δεσμούς, αν και γεωγραφικά απομακρυσμένες ενώ βάζοντας και το Αζερμπαϊτζάν στο παιχνίδι μίλησε για τρεις πολιτείες με μια καρδιά.

"Εκτιμούμε ότι ορισμένες εθνικές αποφάσεις που δεν συμμορφώνονται με το πνεύμα της Συμμαχίας κατά της Τουρκίας, ισχυρού μέλους του ΝΑΤΟ, θα πρέπει επίσης να επανεξεταστούν από τους συνομιλητές μας στη νέα εποχή" είπε ο Ακάρ αναφερόμενος στην Ελλάδα:

"Ειδικότερα, είμαστε πάντα υπέρ των φιλικών και καλών γειτονικών σχέσεων στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Μέσω των αμοιβαίων διαπραγματεύσεών μας, ελπίζουμε ότι τα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δικαιωμάτων, του δικαίου και της δικαιοσύνης και ότι θα επιτευχθεί λύση. Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημι-κλειστό Αιγαίο, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Η θέση μας είναι σαφής ότι τα χωρικά ύδατα σε αυτή τη θάλασσα δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς κατά τρόπο που να περιορίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την πρόσβαση στην ανοικτή θάλασσα τόσο της χώρας μας όσο και των τρίτων χωρών. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η προσδοκία μας από τον γείτονά μας είναι ότι η Τουρκία σέβεται το δικαίωμα και το δίκαιο της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι δεν θα παραιτηθεί πλέον και δεν θα απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες παρεξηγήσεις".

MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisi İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin denize iniş töreni

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığında, MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisi İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü Gemi İlk Kaynak törenlerine katıldı. ( TCCB / Murat Çetinmühürdar - Anadolu Ajansı )

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail