Κυριάκος Μητσοτάκης – Άδωνις Γεωργιάδης: Απο το ένα… «άδειασμα» στο άλλο

Χωρίς τέλος συνεχίζονται τα «αδειάσματα» μεταξύ κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που διαχειρίζονται την πανδημία του Κορονοιού, αλλά και μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από: sportime.gr -  Κώστας Πετρόπουλος

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άδωνις Γεωργιάδης

Χθες Σάββατο 2/1/2021 στις 8 π.μ., ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΙ πως «Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό… Αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε».

Λίγες ώρες αργότερα στις 11 π.μ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, έχοντας όπως είναι φυσικό το πράσινο φως απο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ανακοίνωσε το πάγωμα του click away και εκ νέου λουκέτο σε βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος μέχρι τις 11/1/2021 με τη δικαιολογία να καλυτερεύσει η επιδημιολογική εικόνα, χωρίς να συνυπολογίζεται πως τα επιδημιολογικά αποτελέσματα της χαλάρωσης των γιορτών, θα τα δούμε μετά τις 15/1/2021.

Ουσιαστικά μέσα σε μόλις 3 ώρες, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες όχι μόνο δεν πρόκειται να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες, αλλά αναστέλλονται και οι ήδη υπάρχουσες δυνατότητες.

Δεν είναι η 1η φορά

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που στην κυβέρνηση αλληλο-αδειάζονται, μαρτυρώντας απροκάλυπτα πως όλα προχωρούν χωρίς κανένα ουσιαστικό στρατηγικό σχεδιασμό.

Στις αρχές Δεκεμβριου 2020, ο κ.Γεωργιάδης, διαφοροποιήθηκε και πάλι απο την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την αντιμετώπιση και τους χειρισμούς του στη πανδημία του Κορονοιου λέγοντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά:
Η ζωή δεν είναι μόνο covid. Αν αύριο ο άλλος αυτοκτονεί από τα χρέη αλλά έχει σωθεί από τον covid εσείς ως επιστήμονας καταλαβαίνεται πως δεν κάναμε και τίποτε σπουδαίο οπότε ψυχραιμία. Χρειάζεται μια στάθμιση των πραγμάτων.”

Στις 25 Νοεμβρίου 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο το βήμα της Βουλής κατακεραύνωσε τον Αδωνι για τους πανηγυρισμούς του, αναφορικά με τον μικρό αριθμό νεκρών απο Κορονοιο που έχουμε στην Ελλάδα λέγοντας “αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με σεμνότητα και ταπεινότητα, με εγκράτεια, με αυτοσυγκράτηση, χωρίς ακρότητες, με αυτοκριτική όποτε αυτή είναι επιβεβλημένη.

Στις 21 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή της Φαίη Μαυραγάνη στο Open, διαφοροποιείται απο τους Μητσοτάκη και Σταικούρα αναφορικά με την ύφεση και τον προϋπολογισμό λέγοντας:

«Την φετινή ύφεση δεν την ξέρει κανείς, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ό,τι προβλέψεις είχαμε, τέλος. Θα είναι πολύ μεγάλη, δεν την ξέρουμε ακόμη”, κάνοντας κουρέλι για ακόμη μια φορά την αξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης ώστε να σωθεί επικοινωνιακά.

Στις 12 Νοεμβρίου 2020, είχε άδειασε ξανά τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας πως η νέα έξαρση του Κορονοϊού οφείλεται στη διασκέδαση των νέων και όχι στο άνοιγμα του Τουρισμού το καλοκαίρι όπως είχε αναφέρει ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρωθυπουργός: “Εάν η έκταση του δεύτερου κύματος συνδεόταν με το άνοιγμα στον τουρισμό, θα έπρεπε να την είχαμε δει τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και όχι στα τέλη Οκτώβρη- αρχές Νοεμβρίου. Αυτό είναι τελείως προφανές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιδημιολόγος για να το διαπιστώσει”.

Αξίζει να θυμίσουμε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το εν λόγω θέμα για να καταλάβουν όλοι πως στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν υπάρχει σύμπνοια και κεντρική γραμμή…αλλά ο καθένας έχει τις δικές του θεωρίες αναφορικά με το 2ο κύμα της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στις 11 Νοεμβρίου στο Open:

“Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί ότι ο ιός δεν θα ρθει τον Οκτώβριο αλλά θα ρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά”, δήλωσε συγκεκριμένα και επί λέξει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο Στέλιος Πέτσας, πάντα σε πλήρη συνεννόηση  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αδειάζει τον κ. Γεωργιάδη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση μόλις της δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας για τη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το αν αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης απάντησε:

«Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα» και ο κ. Πέτσας πρόσθεσε:

«Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».

Βέβαια οι κόντρες και η ασυνεννοησία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη έχουν παρελθόν.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις διαφορετικές απόψεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Απρίλιο του 2019 για το σκάνδαλο της Novartis όπως επίσης και το άδειασμα της ΝΔ στις δηλώσεις Γεωργιάδη στις 24 Οκτωβρίου του 2016 στη Χίο στις οποίες ανέφερε πως “σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή, όμως στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο”.

Τέλος, τα όσα έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ,  δεν νομίζω πως αξίζει να τα θυμίσουμε μιας και τα ξέρουν μέχρι και τα μικρά παιδιά…

Μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να συνεννοηθεί μεταξύ της…μπορεί να συνεννοηθεί για να μας σώσει;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail