«Η Τουρκία επιτίθεται σκόπιμα σε οικισμούς Κούρδων αμάχων»

Freepen.gr - Το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HDP) εξέδωσε δήλωση που καταγγέλλει τις "εσκεμμένες επιθέσεις του τουρκικού κράτους σε  οικισμούς  αμάχων" που στοχεύουν ταυτόχρονα ανθρώπους σε διάφορα μέρη της ΝΑ Τουρκίας και ΒΑ Συρίας.

Η δήλωση των HPG τόνισε ότι: "το τουρκικό αποικιακό κράτος είναι αβοήθητο μπροστά στον δίκαιο και νόμιμο Απελευθερωτικό Αγώνα του κουρδικού λαού και καταφεύγει σε όλες τις πιθανές μεθόδους καταστροφής. Ανίκανο να γονατίσει τον κουρδικό λαό, επιτίθεται στον άμαχο πληθυσμό με παράλογο τρόπο. Εσκεμμένες επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού και των κατοικημένων περιοχών έλαβαν χώρα ταυτόχρονα στο Til Rifat, Heci Umran, Berdesor, Gare και Metina. Ο πατριωτικός λαός του Κουρδιστάν παραμένει προσηλωμένος στις θεμελιώδεις αξίες του και θα παράσχει την απαραίτητη απάντηση αυξάνοντας τον αγώνα του ενάντια στους κατακτητές του εχθρού".

Η δήλωση των HPG ανέφερε τις επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες ημέρες ως εξής:

Στις 21 Ιανουαρίου, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή γύρω από το χωριό Beşili στην περιοχή Metina μεταξύ 11 π.μ. και 11:30 π.μ.

Στις 22 Ιανουαρίου, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις περιοχές Hecî Umran και Berdesor στην περιοχή Xakurke έξι φορές. Οι στάβλοι των ντόπιων καταστράφηκαν και τα ζώα σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.

Επίσης, στις 22 Ιανουαρίου, βομβαρδίστηκε το χωριό Girê στην περιοχή Meyrokê του Gare. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ κατοικίες και κήποι του λαού υπέστησαν ζημιές. Η επίθεση φέρεται να στρέφεται κατά των "θέσεων του ΡΚΚ" αλλά στην πραγματικότητα, ήταν μια επίθεση εναντίον αμάχων που ζούσαν στη ΒΑ Συρία (Ροζάβα). Σύμφωνα με τις HPG, δεν υπάρχουν θέσεις ανταρτών στην περιοχή του χωριού, ούτε οι αντάρτες υπέστησαν απώλειες στην επίθεση.

Στις 23 Ιανουαρίου, η περιοχή γύρω από το χωριό Kanî Sarkê στην περιοχή Gare, ο Λόφος Hakkari και η περιοχή γύρω από το χωριό Beşili στην περιοχή Metina και η περιοχή Sida στην περιοχή Zap βομβαρδίστηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail