«Αμερικανοί και Τούρκοι εναντίον των Τιράνων στη συμφωνία με την Ελλάδα- πως προδίδουν τους Αλβανούς οι Μπερίσα, Μπασά, Μέτα και Ράμα»

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία προσπαθούν εδώ και 10 χρόνια να εμποδίσουν τους πολιτικούς ηγέτες των Τιράνων να ανοίξουν το δρόμο στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα και να εξελληνίσει το νότο με τους τάφους των στρατιωτών φαντάσματα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα προσθέτοντας ότι οι δύο αυτές χώρες «συμμετέχουν σε μια μάχη ζωής ή θανάτου με τους αρχηγούς της αλβανικής πολιτικής εδώ και δέκα χρόνια, οι οποίοι

Από: echedoros-a.gr

ταυτόχρονα είναι οι επικεφαλής του εγκλήματος και της διαφθοράς στην Αλβανία, για να τους αποτρέψει να παραχωρήσουν τα ύδατα και τα εδάφη στην Ελλάδα, η οποία έχει πάντοτε εχθρικές προθέσεις και εδαφικές αξιώσεις εναντίον της Αλβανίας.

Μετά την κατάληψη και απόκτηση αλβανικών εδαφών μέχρι την Πρέβεζα, τη σφαγή και την απέλαση Αλβανών στην τσαμουριά, η Ελλάδα, εκμεταλλεύεται τη διεφθαρμένη και αντιεθνική πολιτική τάξη των Τιράνων, επιδιώκει να επεκτείνει τον θαλάσσιο χώρο προς την κατεύθυνση της Αλβανίας, αλλά και να υλοποιήσει το σχέδιο  του εξελληνισμού του Νότου, μέσω συμφωνιών που υπέγραψαν οι αλβανικές κυβερνήσεις, για την ανέγερση του νεκροταφείου Ελλήνων στρατιωτών φαντασμάτων στην Αλβανία.

Το 2009,  ο Σαλί Μπερίσα και ο Λουλζίμ Μπασά υπέγραψαν κρυφά την αντιεθνική συμφωνία, παραχωρώντας στην Ελλάδα 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας.

Το σύμφωνο προδοσίας υπερασπίστηκε έντονα ο Ιλίρ Μέτα στο Συνταγματικό Δικαστήριο το 2010.

  Ο Μπερίσα, ο Μέτα και ο Μπασά, μαζί με τον Έντι Ράμα, ο οποίος επιτρέπει την ανέγερση τάφων Ελλήνων στρατιωτών φαντάσματα,  έχουν δείξει ότι είναι έτοιμοι να πουλήσουν την Αλβανία μέχρι το Ελμπασάν  για να παραμείνουν στην εξουσία.

Ειδικά ο Μπερίσα, ο Μπασά και ο Μέτα είναι στην τάξη των Αχμέτ Ζόγκου και Εσάτ Πασά Τοπτάν όσον αφορά την πώληση περιοχών για τα συμφέροντα της εξουσίας τους.

Όποιος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες (για όλα αυτά), ας ανοίξει το αρχείο της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που διέκοψε την πώληση (των ορίων) της θάλασσας και ας κοιτάξει τα μυστικά έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας σχετικά με το θέμα. [σημειώνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος].


 Η Τουρκία ...προστάτης της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας



Ενώ οι Αλβανοί δεν αντιδρούν και μουδιάζουν με την προπαγάνδα των αρχηγών της αλβανικής πολιτικής, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Τουρκία έχουν δεσμευτεί να προστατεύσουν την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας.

Αυτή η δέσμευση επιβεβαιώνεται από τηλεγράφημα που δημοσίευσε το Wikileaks το οποίο η αμερικανική πρεσβεία έστειλε στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενημερώνοντάς τον για τις κινήσεις του Μπερίσα στην πώληση της θάλασσας και το σχέδιο να κρατήσει τις ΗΠΑ μακριά από τις διαπραγματεύσεις. Το τηλεγράφημα με κωδικό 08TIRANA745,  του Οκτωβρίου 2008 χαρακτηρίζεται ως εμπιστευτικό, φέρει τον τίτλο:

"Η Ελλάδα ασκεί πίεση στην Αλβανία για θέματα συνόρων και νεκροταφείων".

Το τηλεγράφημα εξηγεί πώς η Αθήνα πίεσε τον Μπερίσα για να αποφύγει τους Αμερικανούς από τις διαπραγματεύσεις.

"Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησης στα Τίρανα, ο Έλληνας αξιωματούχος επικεφαλής της αντιπροσωπείας έδωσε τελεσίγραφο στην Αλβανική πλευρά.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί στα θαλάσσια σύνορα κοντά στην Κέρκυρα (ίσως λόγω του υφιστάμενου στρατιωτικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για την κατασκευή στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Γιάλα, νότια Αλβανία).

"Ωστόσο, ο Έλληνας αξιωματούχος προειδοποίησε την Αλβανική αντιπροσωπεία να ανταποκριθεί στο άλλο αίτημα, ότι θα κρατήσει τις «απομακρυσμένες δυνάμεις» , δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εκτός των συνομιλιών», ανέφερε η διπλωματική έκθεση.

Σε ένα άλλο τηλεγράφημα του 2009, η Πρεσβεία των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο Μπερίσα πούλησε τη θάλασσα «Η εν λόγω περιοχή είναι στρατηγική και έχει δυνατότητες για τουρισμό και πετρέλαιο.

«Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι αυτή η παραχώρηση έγινε από την κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για την επικύρωση από την Ελλάδα της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης», αναφέρει το τηλεγράφημα.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ο Μπερίσα και ο Καραμανλής συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο και δεν υπήρξαν λεπτομέρειες της συνάντησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail