Η Αγκυρα έβαλε στο στόχαστρο τουρκοκύπρια δημοσιογράφο για...τι άλλο...προσβολή!

Freepen.gr - Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον της τουρκοκύπριας δημοσιογράφου Ayşemden Akın με την κατηγορία της προσβολής του Πρέσβη της Άγκυρας στη Λευκωσία στην αναφορά της για τις προεδρικές εκλογές που διεξήγαγε το ψευδοκράτος το καλοκαίρι του 2020, γράφει η duvarenglish.com.

Ο νικητής υποψήφιος Ερσίν Τατάρ έλαβε αμφιλεγόμενα την ανοιχτή υποστήριξη της Άγκυρας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία ενέπνευσε διαμαρτυρία όχι μόνο στο νησιωτικό κράτος αλλά και στην Τουρκία.

"Είμαι υπό διερεύνηση για αναρτήσεις κοινωνικών μέσων που υποκινούν το κοινό εναντίον της Τουρκίας και των εκπροσώπων της και τους προσβάλλουν...Δεν έμειναν δημοσιογράφοι για να αμφισβητήσουν στην Τουρκία, είναι η σειρά μας", δήλωσε η δημοσιογράφος σε ένα tweet στις 22 Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρώτη κατηγορία για προσβολή που έχει λάβει η Akın στα 15 χρόνια της στη δημοσιογραφία, όπως δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι βρίσκει την εξέλιξη να είναι θλιβερή για τον λαό και τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

"Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι συμβαίνει αυτό ενώ περιμένουμε την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία", δήλωσε η Akın.

Γνωστή στους κύκλους της πολιτικής αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα, η έρευνα κατά της Akın θεωρήθηκε "σημαντικό πλήγμα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες στο ψευδοκράτος".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail