Παραπλανητικά ρεπορτάζ και συγκρίσεις μη συγκρίσιμων καταστάσεων

AndyLeungHK / pixabay
Το να εμφανίζονται από τον εγχώριο συστημικό τύπο τα 75 εκατομμύρια Αμερικανών που ψήφισαν Τραμπ ως νεάντερνταλ, τριτοκοσμικοί, ψεκασμένοι, ακροδεξιοί, "οπαδοί της λευκής υπεροχής" και να ταυτίζονται με τους μερικές εκατοντάδες διαταραγμένους που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, δεν είναι σοβαρή δημοσιογραφία. Αποσκοπεί να συσκοτίσει την συζήτηση γιατί τόσοι πολλοί αμερικανοί ψήφισαν για δεύτερη φορά κάποιον σαν τον Τραμπ. 

Το να επιχειρούν τα εγχώρια μμε να ταυτίσουν τον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο με τους εδώ Αγανακτισμένους του 2012, τους οπαδούς του όχι του 2015, τους ευρωσκεπτικιστές και τους αμφισβητίες των μέτρων για την πανδημία, αυτό δεν είναι απλά ασόβαρο, είναι ανιστόρητο και φαιδρό. 

Είναι και ανήθικο. Είναι σύγκριση μη συγκρίσιμων καταστάσεων, ως άξονας εσωτερικής προπαγάνδας, συκοφάντησης και πειθάρχησης των μη πειθήνιων. Ο Γκαίμπελς θα ωχριούσε.

Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail