85,6 εκατομμύρια δολάρια για το θερινό σαράι του Ερντογάν

Freepen.gr - Ένα θερινό ανάκτορο που κατασκευάζεται για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νοτιοδυτική παραθαλάσσια πόλη της Μαρμαρίδας της Τουρκίας θα κοστίσει 640 εκατομμύρια λίρες (85,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Επενδυτικό Πρόγραμμα του 2021 που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Κυβερνητική Εφημερίδα το Σάββατο.

Εκατομμύρια λίρες έχουν ήδη δαπανηθεί για τη δομή των 300 δωματίων που βρίσκεται στον κόλπο Okluk και άλλα 20 εκατομμύρια λίρες έχουν διατεθεί για το παλάτι το 2021, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Συνολικά έχουν διατεθεί 65.000 τετραγωνικά μέτρα γης για τη δομή, η οποία πρόκειται να περιλαμβάνει μια σειρά από μικρά παλάτια με πισίνες και τρία ελικοδρόμια, ανέφερε η εφημερίδα Birgün.

Το έργο έχει δεχθεί τα πυρά από τους νομοθέτες της αντιπολίτευσης και τις ομάδες περιβαλλοντολόγων για την καταστροφή της φύσης που απαιτεί η υλοποίησή του.

Το κύριο Προεδρικό Μέγαρο 1.150 δωματίων του Ερντογάν στην Άγκυρα εκτείνεται σε πάνω από 3.1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια και χτίστηκε με κόστος 615 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα τρίτο Προεδρικό Μέγαρο κατασκευάζεται στην αρχαία πόλη Αχλάτ στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς της Τουρκίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail