Το Ιράν μπορεί να πλήξει με ακρίβεια 54 στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή: Λιβανέζος στρατηγός

Freepen.gr - Ο Ταξίαρχος ε.α., Amin Muhammad Hoteit των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου δήλωσε ότι το Ιράν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε 54 στρατιωτικές βάσεις διάσπαρτες στην περιοχή και απειλεί την ασφάλεια 65.000 Αμερικανών στρατιωτών.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Tasnim του Ιράν, που παρουσιάζει το ΑΜΝ Νews, ο Hoteit δήλωσε ότι η ιρανική επίθεση στις αμερικανικές δυνάμεις στην Αεροπορική Βάση Ain Al-Assad στο Ιράκ έδειξε πως η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ικανή να στοχεύσει έως και 54 βάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, σήμερα πια, Hoteit εξήγησε την άποψή του, λέγοντας: "επειδή το Ιράν, όταν αποδεικνύει την ικανότητά του να φτάσει σε στρατιωτική βάση αυτού του μεγέθους και με αυτές τις αμυντικές δυνατότητες, υποστηρίζει με το χτύπημα του ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε 54 στρατιωτικές βάσεις διάσπαρτες στην περιοχή και μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια 65.000 Αμερικανών στρατιωτών”

Επεσήμανε ότι η ικανότητα του Ιράν να το επιτύχει αυτό μέσω αυτού μπορεί να φτάσει "στους σημαντικότερους οικονομικούς στρατηγικούς στόχους των συμμάχων, των οπαδών και των εργαλείων της Αμερικής στην περιοχή".

Ο Hoteit ισχυρίστηκε ότι η επίθεση της Αεροπορικής Βάσης Ain Al-Assad "έβαλε στο αμερικανικό μυαλό τον φόβο της αντίδρασης επειδή δεν ήταν ικανοποιημένο με τις δικές του στρατιωτικές δυνατότητες που θα του επέτρεπαν να εμποδίσει το Ιράν να ανταποκριθεί και έτσι υπήρχε αμοιβαίος φόβος ολίσθησης".

Ο Hoteit διευκρίνισε αυτό που περιέγραψε ως τις τρεις γωνίες μέσω των οποίων πρέπει να προσεγγιστεί η ιρανική πυραυλική επίθεση στην αμερικανική βάση Ain Al-Assad, λέγοντας ότι είναι η στρατηγική γωνία, η πολιτική γωνία και η καθαρά στρατιωτική γωνία.

Εξήγησε ότι η στρατηγική γωνία είναι η απόφαση να βομβαρδιστεί η Αλ Κάιντα με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, τονίζοντας ότι η ανακοίνωση αυτή περιλαμβάνει μια σημαντική στρατηγική αλλαγή επειδή σχετίζεται άμεσα με το σπάσιμο του αμερικανικού γοήτρου.

Ο Hoteit δήλωσε: "Όταν το Ιράν έλαβε την απόφαση να βομβαρδίσει τον Ain al-Assad, έσπασε αυτό το κύρος και το ξεπέρασε και άνοιξε την πόρτα σε μια νέα εποχή αντιμετώπισης των Ηνωμένων Πολιτειών.”

Όσον αφορά την πολιτική γωνία, τόνισε ότι σχετίζεται με τις υποσχέσεις του Trump για ασφάλεια μετά τη δολοφονία του Qassem Soleimani, κάτι που η επίθεση στο Ain Al-Assad αποδείχθηκε εντελώς αντίθετη.

Όσον αφορά τη στρατιωτική γωνία, ο Hoteit επιβεβαίωσε ότι η επίθεση απέδειξε πως το Ιράν διαθέτει τις στρατιωτικές δυνατότητες που του επιτρέπουν να χτυπήσει με ακρίβεια οποιοδήποτε αμερικανικό στόχο παρά τα συστήματα αεράμυνας της Αμερικής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail