Η Λιβύη απελαύνει πάνω από 3.500 μετανάστες στο Σουδάν και το Τσαντ

Το Σάββατο, το Κέντρο Φιλοξενίας και απέλασης Al-Kufra ανακοίνωσε ότι συνολικά 3.553 παράνομοι μετανάστες απελάθηκαν το 2020 στις χώρες του Σουδάν και του Τσαντ, αναφέρει το libyareview.com.

Το κέντρο ανέφερε σε δήλωσή του ότι 2.534 μετανάστες απελάθηκαν στο Σουδάν και 1.013 μετανάστες απελάθηκαν στο Τσαντ. Το κέντρο  Al-Kufra σημείωσε ότι 6 μετανάστες απελάθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας και απέλασης της Βεγγάζης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) δήλωσε πρόσφατα ότι η Λιβύη φιλοξενεί περισσότερους από 650.000 παράνομους μετανάστες, εκ των οποίων 6.000 κρατούνται σε κέντρα κράτησης. Τα καταφύγια στη Λιβύη είναι υπερπλήρη με μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα ή συνελήφθησαν στην ξηρά, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κλείσιμο αυτών των κέντρων.

Η Λιβύη έχει καταστεί ένα προτιμώμενο σημείο εκκίνησης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες, κυρίως Αφρικανούς, που επιθυμούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail