Ιρανικοί βαλλιστικοί πυραύλοι χτύπησαν στόχους πάνω από 1.800 χλμ στον Ινδικό Ωκεανό

ιρανικές Ε.Δ.
Η αεροδιαστημική δύναμη του ιρανικού σώματος των φρουρών Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) το Σάββατο εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας ως μέρος ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων που έπληξαν θαλάσσιους στόχους σε απόσταση άνω των 1.000 μιλίων, ανέφεραν τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tansim, οι πυραύλοι επιφανείας-επιφάνειας εκτοξεύθηκαν από την κεντρική ιρανική έρημο του Dasht-e Kavir κι έπληξαν τους επιδιωκόμενους στόχους τους στον Ινδικό Ωκεανό, 1.800 χιλιόμετρα (1.118 μίλια) μακριά.

Τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια, με την κωδική ονομασία Great Prophet 15, έχουν γίνει μια πλατφόρμα για την Τεχεράνη για να επιδείξει τις στρατιωτικές της εξελίξεις.

Η άσκηση έλαβε χώρα μια μέρα μετά που ένα ιρανικό υποβρύχιο εκτόξευσε πυραύλους κρουζ στον Κόλπο του Ομάν. Το Ιράν δημοσίευσε μια φωτογραφία από ένα πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ που παρατηρούσε την εκτόξευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail