Είδες η ΔΕΗ; «Τιμωρεί» όσους αλλάζουν πάροχο και τους κόβει το ρεύμα ακόμα και για 12 ευρώ!

 

Αγνοεί επιδεικτικά την εντολή Μητσοτάκη για ΟΧΙ αποκοπές ρεύματος!

Άλλη μια ιστορία καθημερινής τρέλας και αναλγησίας από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) η οποία με το πρόσχημα του «αυτοματοποιημένου» συστήματος έκοψε το ρεύμα σε πατέρα δυο παιδιών ο οποίος -σημειωτέον- βρίσκεται σε αναστολή από τον Μάρτιο!

Από: newsbreak.gr


Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο συγκεκριμένος πολίτης λίγο πριν αρχίσει η πανδημία, άλλαξε πάροχο λόγω των υψηλών χρεώσεων διακανονίζοντας επίσης μια οφειλή που είχε στη «Δημόσια» Επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις αποδείξεις που μας έστειλε παρά την δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας και μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη της πρώτης σκληρής καραντίνας (όπου κανένας δεν γνώρισε τι θα επακολουθούσε), κατάφερε και πλήρωσε  72 ευρώ.

Το χρέος και η καθησυχαστική απάντηση

Στα τέλη Αυγούστου του εστάλη επιστολή που του γνωστοποιούσε ότι η τελική οφειλή του ήταν 307 ευρώ και αν δεν το εξοφλούσε θα του γινόταν διακοπή ρεύματος. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα επικοινώνησε με την ΔΕΗ τους εξήγησε την κατάσταση (ότι ήταν από τον Μάρτιο σε αναστολή) και η απάντηση ήταν καθησυχαστική αφού του είπαν ότι με εντολή Μητσοτάκη δεν κόβουν το ρεύμα τέτοιες εποχές και ειδικά για τόσο μικρά ποσά!

Έκπληκτος όμως χθες 21 Ιανουαρίου 2021 έμαθε από τα παιδιά του ότι η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα!


 
Ξεκίνησε έναν μαραθώνιο τηλεφωνημάτων σε ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ και έζησε το θέατρο του παραλόγου μια και άκουσε κάθε λογής εξήγηση:

Κάποιος υπάλληλος του είπε ότι τις διακοπές τις κάνουν ανεξάρτητοι εργολάβοι επειδή το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο, ενώ κάποιος άλλος με περίσσιο θράσος του είπε:
 
«Αν δεν είχατε αλλάξει πάροχο δεν θα σας κόβαμε το ρεύμα!»

Τελικά ένας τρίτος του είπε ότι αν κατέθετε άμεσα 12 ευρώ (!!!) θα του επανασυνέδεαν το ρεύμα! Μάλιστα, καλά διαβάσατε… του έκοψαν το ρεύμα ουσιαστικά για οφειλή 12 ευρώ!

Ο άνθρωπος πλήρωσε το… υπέρογκο ποσό των 12 ευρώ (που θα έσωζε τη ΔΕΗ) και περίμενε την επανασύνδεση του ρεύματος… Η ώρα περνούσε και ξεκίνησε νέο κύκλο τηλεφωνημάτων με αποτέλεσμα ένας υπάλληλος να του λέει: «συγγνώμη δεν προλάβαμε τα συνεργεία, έχουμε δρομολογήσει την επανασύνδεση για αύριο!» λες και δεν πρόλαβαν το ρουχάδικο ανοιχτό, οπότε θα παραδώσουν αύριο το φουστανάκι!

 
Προέχει ο… αυτοθαυμασμός!

Μετά από σειρά τηλεφωνημάτων έμαθε οτι το ρεύμα ΘΑ επανασυνδεθεί το απόγευμα! Με παιδιά που πρέπει να κάνουν τηλεκπαίδευση, με θερμοκρασίες που δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι καλοκαιρινές και με μια ηλικιωμένη γυναίκα να συγκατοικεί στο σπίτι αυτό!

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αναφορές για αναλγησία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αλλά προφανώς ο αυτοθαυμασμός (επιχείρησης, αρμόδιων Υπουργών και Πρωθυπουργού) είναι σημαντικότερος από το να ασχοληθούν με τους απλούς πολίτες που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις!

Μπράβο σας «κύριοι»!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail