Ρωσικό Su-30 αναχαιτίζει αμερικανικό και γαλλικό στρατιωτικό αεροσκάφος πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Το Ρωσικό Κέντρο Παρακολούθησης Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα μαχητικό Su-30 αναχαίτισε ένα αμερικανικό και γαλλικό αεροσκάφος αναγνώρισης πάνω από τον Εύξεινο Πόντο τη Δευτέρα και τα συνόδευσε μακριά από τα ρωσικά σύνορα.

Σύμφωνα με το κέντρο, στις 7 Δεκεμβρίου, ρωσικά ραντάρ ανίχνευσαν στόχους αέρα που πλησίαζαν τα σύνορα του ρωσικού κράτους πάνω από τα ουδέτερα νερά του Εύξεινου Πόντου.

Το κέντρο δήλωσε: "για να εντοπίσει τους στόχους του αέρα και να αποτρέψει τις παραβιάσεις των συνόρων του κράτους, ένα μαχητικό Sukhoi-30 που ανήκει στην αεροπορική άμυνα της Πολεμικής Αεροπορίας και της κοινής Αεροπορικής Άμυνας απογειώθηκε για τη Νότια στρατιωτική περιοχή και το ρωσικό πλήρωμα αναγνώρισε τους στόχους του αέρα ως στρατηγικό αεροσκάφος αναγνώρισης τύπου RS. 135 και Ks-135 αεροσκάφη τροφοδοσίας καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης C-160 G της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας".

Δε δημοσιεύθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες από το Ρωσικό Κέντρο Παρακολούθησης Εθνικής Άμυνας.

Οι αμερικανικές και γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις δεν έχουν σχολιάσει αυτή την τελευταία αναχαίτιση.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.