Θρίλερ στη Β. Συρία για την τύχη της Αΐν Ισσα: Ασφυκτική πίεση στις SDF να αποχωρήσουν

Erik de Castro / Reuters
Freepen.gr - Οι συζητήσεις για την τύχη της Άιν Ίσσα, μιας πόλης στη βόρεια ύπαιθρο της Αλ-Ρακά, θερμαίνονται μεταξύ των ρωσικών και τουρκικών δυνάμεων, καθώς η τελευταία έχει εκδώσει μια σειρά αιτημάτων για να αποφύγει την έναρξη μιας μεγάλης επιχείρησης για την κατάληψη της περιοχής.

Επικαλούμενο "ιδιωτικές πηγές", το Σπούτνικ ανέφερε την Τρίτη ότι πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας κοντά στην πόλη, με αμφότερες τις πλευρές να διατυπώνουν τα αιτήματά τους για το μέλλον της.

Σύμφωνα με την αραβική έκδοση του Σπούτνικ, η τουρκική πλευρά απαίτησε την πλήρη απόσυρση των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από την Ain Issa, ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την αποφυγή στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.

Επιπλέον, η δημοσίευση ανέφερε ότι οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις ζήτησαν από τις SDF να αποχωρήσουν από την Ain Issa και τα περίχωρά της και να αφήσουν τα στρατεύματά τους να εισέλθουν στην περιοχή, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να σηκώσει τη σημαία της πάνω στα κεντρικά κτίρια.

Ωστόσο, οι πηγές είπαν στο Σπούτνικ ότι οι SDF, με τη σειρά του, προσπάθησαν να εμπορευτούν το μοντέλο της συμφωνίας της Ιεράπολης με τις ρωσικές δυνάμεις, δείχνοντας την προθυμία τους να παραδώσει τις εισόδους και τις εξόδους του Ain Issa μόνο στις μονάδες του συριακού στρατού, η οποία απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τη συριακή και τη ρωσική πλευρά.

Επίσης διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την εκκωφαντική απουσία των ΗΠΑ όσον αφορά τις SDF, που αποτελούν κυριολεκτικά δικό τους παιδί από όποια πλευρά κι αν το προσεγγίσει κανείς. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail