Ρώσος αξιωματούχος: «Η Τουρκία πλήρωσε τους S-400 - Συζητάμε και για άλλο εξοπλισμό»

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει πληρώσει τη Ρωσία στο ακέραιο για την προμήθεια των συστημάτων αεράμυνας S-400 και η σύμβαση ολοκληρώθηκε, δήλωσε ο Sergei Chemezov, ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας "Rostec" η οποία είναι υπεύθυνη για την πώληση στην Άγκυρα.

"Έχουμε εκπληρώσει πλήρως τη σύμβαση, έκλεισε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε αποστείλει και λάβει όλα τα κεφάλαια", δήλωσε ο Chemezov σε δημοσιογράφους στη Μόσχα σήμερα, ανέφερε το Interfax.

Η επιβεβαίωση έρχεται σε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας σύμφωνα με τον νόμο περί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ 2021 για παραβίαση της αντιμετώπισης αντιπάλων της χώρας μέσω του νόμου περί κυρώσεων (CATSAA), μιας αμερικανικής νομοθεσίας που επιδιώκει να τιμωρήσει χώρες που αγοράζουν εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Η τιμή των συστημάτων S-400 είναι 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μέρος της σύμβασης εκδόθηκε με πίστωση, δήλωσε ο Chemezov νωρίτερα. Η πρώτη σύμβαση παρέχει μια επιλογή για την προμήθεια της Τουρκίας με μια πρόσθετη παρτίδα S-400.

Ο Τσεμέζοφ δήλωσε ότι υπάρχουν προοπτικές για την ανάπτυξη στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Άγκυρα. "Φυσικά, υπάρχουν προοπτικές. Η σύμβαση αυτή ήταν μοναδική επειδή εφαρμόστηκε σε μια χώρα του ΝΑΤΟ. Διαπραγματευόμαστε με τους Τούρκους εταίρους για άλλο εξοπλισμό, υπάρχουν προοπτικές", δήλωσε ο Sergei Chemezov.

Κατασκευή εξαρτημάτων S-400 στην Τουρκία

"Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Τουρκίας, περιμένουμε τους εταίρους μας να λάβουν αποφάσεις. Η Rosoboronexport διατηρεί επαφή με την Τουρκία, οι συζητήσεις για τη μελλοντική συνεργασία βρίσκονται σε εξέλιξη. Συζητάμε επίσης τις δυνατότητες παραγωγής εξαρτημάτων εκεί", δήλωσε ο Sergei Chemezov.

Επεσήμανε ότι τα συστήματα S-400 αφορούν πολύπλοκες τεχνολογίες και ήταν αδύνατο να αρχίσουν να τα παράγουν από το μηδέν. Ταυτόχρονα, υπάρχουν προοπτικές για τη ρωσοτουρκική αμυντική συνεργασία σε άλλους τομείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail