Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ προβλέπει άμεσες κυρώσεις κατά Τούρκων για τους S-400

Freepen.gr - Η τελική έκδοση ενός αμερικανικού νομοσχεδίου για τις αμυντικές δαπάνες θα απαιτήσει από την Ουάσινγκτον να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά Τούρκων που εμπλέκονται στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει ακόμα να ψηφιστεί από το Κογκρέσο και να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Donald Trump, απαιτεί την επιβολή κυρώσεων 30 ημέρες μετά την ψήφιση της νομοθεσίας.

Το νομοσχέδιο καλεί για κυρώσεις σε "κάθε πρόσωπο που εν γνώσει του έχει συμμετοχή στην απόκτηση του συστήματος αεράμυνας S-400".

Η νομοθεσία επιτρέπει στον Πρόεδρο να ακυρώσει τις κυρώσεις μετά από ένα χρόνο. Τον Οκτώβριο, ο R. Clarke Cooper, κορυφαίος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπεύθυνος για τις πωλήσεις όπλων, δήλωσε ότι η Τουρκία διατρέχει τον κίνδυνο κυρώσεων αφού δοκίμασε το σύστημα αεράμυνας S-400 της Ρωσίας στις ακτές του Εύξεινου Πόντου.

Ο Cooper δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν θέσει μια κόκκινη γραμμή της Τουρκίας να μην ενεργοποιήσει το S-400.

Ακόμη και μετά τη δοκιμή, ήλπιζε πως η Τουρκία θα "κάνω πίσω σχετικά με τη λειτουργία" του συστήματος.

"Βάλτε το μακριά, απλά μην το ενσωματώσετε και μην το καταστήσετε λειτουργικό", είπε.

"Σίγουρα εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στη Δύση. Αυτό είναι κάτι που είναι σημαντικό όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά για τη συνολική συμμαχία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail