Γκρίνια στην Τουρκία – Αυτοκαταστροφική η αγορά των S-400

Εν όψει ενός δεύτερου κύματος αμερικανικών κυρώσεων στην Άγκυρα για τους S-400 και με το δεδομένο αυτό πληθαίνουν οι φωνές στην Τουρκία που αναρωτιούνται αν άξιζε η αγορά του ρωσικού συστήματος.

Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Δανέζης στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ, ήταν θέμα χρόνου στην Τουρκία να αρχίσει η γκρίνια για τους S-400 στη γείτονα. Αναλυτές σημειώνουν πως ακόμη και σήμερα δεν είναι σαφές ούτε το σκεπτικό της αγοράς των 400 ούτε το που θα αναπτυχθούν αυτά τα συστήματα και ποια θα είναι τελικά η αποστολή τους.

Ο πολιτικός σχολιαστής Φικρέτ Μπιλά γράφει πως οι ερωτήσεις σχετικά με το γιατί προχώρησε η συμφωνία των S-400 και γιατί τα συστήματα δεν έχουν ενεργοποιηθεί, παραμένουν αναπάντητες. Σημειώνει ότι έπρεπε να είχε εκτιμηθεί πως τα κέρδη θα αντισταθμίσουν τις απώλειες οι οποίες προκαλούνται από τη ζημιά που κάνουν οι S-400 με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπιλά αναρωτίεται πως αν οι S-400 δεν ήταν εντελώς απαραίτητοι, τότε γιατί αγοράστηκαν και δαπανήθηκαν 2,5 δις σε μία εποχή που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail