Και επισήμως η Λέσβος ευρωπαϊκό «hot spot»!

Μέσα στους επόμενους εννέα μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κατασκευάσει στη Λέσβο έναν νέο καταυλισμό («hot spot») για «μετανάστες και πρόσφυγες» που φτάνουν εκεί μέσω Τουρκίας. Βεβαίως, μετά από διαβούλευση πολλών μηνών μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων, και όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον Λάινεν ένας καταυλισμός με «ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης». 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Μέχρι τότε προφανώς θ΄ ακολουθηθεί από την ελληνική κυβέρνηση η υπάρχουσα τακτική της σιωπηρής μεταφοράς τους από την νησιωτική στην ηπειρωτική χώρα ή η παραμονή τους εκεί υπό άθλιες συνθήκες.
Δεν έγινε λόγος βέβαια για όσους μετανάστες εισέρχονται σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα από τον Έβρο και κατόπιν «εξαφανίζονται» στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Και κυρίως, καμιά κουβέντα αν υπάρχει προοπτική να αντιμετωπιστεί το διεθνές μεταναστευτικό πρόβλημα ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Στις χώρες προέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Αρχής γεννωμένης με την άμεση αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής στη βιομηχανία της διατροφής που αποδεδειγμένα καταστρέφει αγορές και καλλιέργειες δημιουργώντας φτώχεια και εξαθλίωση σε αυτές τις χώρες. 

Βέβαια, για μια ακόμα φορά η παρέμβαση Λάινεν αποδεικνύει το που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό /προσφυγικό πρόβλημα και ποιοι, στην Αθήνα, απλά το διαχειρίζονται πειθήνια. Αδιαφορώντας ουσιαστικά για το ποια γνώμη έχει επ΄ αυτού ο ελληνικός λαός, αλλά και τι κινδύνους εγκυμονεί για τη χώρα ο συνεχιζόμενος «υβριδικός πόλεμος» της Τουρκίας, όπως και ο γερμανικός μεταναστευτικός σχεδιασμός για τα ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

ΥΓ. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο «Μεταναστευτικό: Εθνικά επικίνδυνοι οι νέοι σχεδιασμοί» του Γ. Σιδεράτου (Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα) στη «Ρήξη» Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail