Brexit: Αυτό που δεν κατάλαβαν ποτέ μανδαρίνοι της Ε.Ε. και Μενουμευρωπάκηδες

Tumisu / pixabay
Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβαν οι μανδαρίνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα παπαγαλάκια τους ήταν πως στο δημοψήφισμα του 2016 οι Βρετανοί δεν ψήφισαν υπέρ του Brexit επειδή μισούσαν τους μετανάστες ή επειδή απεχθάνονταν καθετί ευρωπαϊκό ή επειδή ήθελαν να αναβιώσουν τις ένδοξες ημέρες της Αυτοκρατορίας. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ επειδή ήθελαν η χώρα τους να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία, επειδή ήθελαν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, επειδή ήθελαν να μπορούν οι ίδιοι να αποφασίζουν για τους νόμους τους και όχι μια μη εκλεγμένη γραφειοκρατία χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. (ανήκουστα πράγματα όλα αυτά για τα ευρωλιγούρια!).

Και, με τη χθεσινή συμφωνία, αυτός ο στόχος επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό, παρά τους συμβιβασμούς που έγιναν (πχ στο ζήτημα της αλιείας, όπου θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κάποιων ετών). Από την 1η Ιανουαρίου, θα ισχύσει μια εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς και ποσοστώσεις χωρίς η Βρετανία να πρέπει να ακολουθεί τους ασφυκτικούς, ομοιόμορφους κανόνες της Ενιαίας Αγοράς και της Τελωνειακής Ένωσης. 

Οι νόμοι της Βρετανίας δε θα χρειάζεται να ακολουθούν τα ευρωπαϊκά standards αλλά θα μπορούν να αποκλίνουν από αυτά (με την ΕΕ να μπορεί να επιβάλλει δασμούς σε αυτή την περίπτωση, fair enough νομίζω). Η Βρετανία θα μπορεί να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες του κόσμου και θα ελέγχει η ίδια τα σύνορά της και τη μεταναστευτική της πολιτική. 

Τέλος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν θα έχει ρόλο στην εμπορική συμφωνία ή άμεση επιρροή στα βρετανικά δικαστήρια. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Μπόρις Τζόνσον που από την αρχή της διαπραγμάτευσης έμεινε σταθερός στη γραμμή της επανάκτησης της βρετανικής κυριαρχίας και δεν δίστασε να κάνει ξεκάθαρο στις Βρυξέλλες ότι δε θα είχε κανένα πρόβλημα να αποχωρήσει από την ΕΕ και χωρίς συμφωνία.

Merry Brexmas, λοιπόν, σε όλους και ειδικά στους φίλους μας τους Μενουμευρωπάκηδες που μας έλεγαν, με κάθε σιγουριά εδώ και τέσσερα χρόνια, πως είτε οι Βρετανοί θα κάνουν κωλοτούμπα είτε η λατρεμένη τους ΕΕ θα ταπεινώσει τη Γηραιά Αλβιώνα. Πάρτε το χαμπάρι : από την 1η Ιανουαρίου η Βρετανία απελευθερώνεται από τα ασφυκτικά δεσμά των Βρυξελλών! Καιρός να παίρνουμε και άλλοι σειρά!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail