Για άλλη μια φορά η ΕΕ ετοιμάζεται να αυτοκαταργηθεί μπροστά στην Τουρκία

geralt / pixabay
Η ΕΕ έχει μόνο "θετική ατζέντα" για την Τουρκία, εφ' όσον αυτή γίνει νομοταγής και κάνει τα αυτονόητα. Δηλαδή για πρώτη φορά στην Ιστορία προσφέρεται αμοιβή σε μια χώρα αν λειτουργήσει στοιχειωδώς νομότυπα. 

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Την ίδια στιγμή όμως

- παραβλέπονται όλα τα τουρκικά εγκλήματα σε Συρία, Λιβύη, Καύκασο, όπου η Τουρκία διακινεί μισθοφόρους που κάνουν εγκλήματα πολέμου,
- παραβλέπονται οι τουρκικές γεωτρήσεις εντός της διακηρυγμένης κυπριακής ΑΟΖ,
- παραβλέπονται οι παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι προκλήσεις και οι απειλές κατά της Ελλάδας.

Σε όλα αυτά η κ. Μέρκελ βρήκε απλώς να πλέξει το εγκώμιο της Τουρκίας για "τα βάρη που έχει σηκώσει στο μεταναστευτικό". Και βέβαια πίσω από όλη αυτή την ευρωπαϊκή υποκρισία κρύβεται ότι κάποιες γερμανικές επιχειρήσεις κάνουν κέρδη στην Τουρκία και κάποιες ισπανικές τράπεζες είναι "εκτεθειμένες" στο τουρκικό χρέος.

Η Ελλάδα πρέπει επί τέλους να πάψει να αδρανεί. Να πάψει να μεταθέτει το έλλειμμα πολιτικής της σε αναμονή ευρωπαϊκής αντίδρασης, που δεν θα έλθει ποτέ. Ας αξιοποιήσουμε την όποια δυνατότητα μας προσφέρει η συμμετοχή μας στην ΕΕ, αλλά στο τέλος της ημέρας να μην ξεχνάμε ότι η ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας είναι δική μας δουλειά.

Καιρός να εφαρμόσουμε και μονομερώς "αρνητική ατζέντα" και να επιβάλλουμε δικές μας κυρώσεις στην Τουρκία. Έστω και συμβολικές. Δεν είναι μόνο πολιτική ανάγκη. Είναι και θέμα εθνικής υπερηφάνιας και στοιχειώδους αυτοεκτίμησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail