Σοβαρότης ΜΗΔΕΝ!

Αφού υποδεχθήκαμε στα σύνορα τα εμβόλια και τα μεταφέραμε σα να επρόκειτο για πυρηνικές κεφαλές, περάσαμε στο επόμενο στάδιο. Των ζωντανών τηλεμβολιασμών σαν σε παρέλαση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι οποίες τρυπώνουν και μέσα στα νοσοκομεία.

Του Στρατή Μαζίδη

Σπορ εμφανίσεις, ιδρωμένες λερωμένες φανέλες που θυμίζουν ψήστη μετά από ώρες πάνω από τα κάρβουνα και άνευ νοήματος δηλώσεις όπως "δεν κατάλαβα τίποτα". Πραγματικά δεν έχετε καταλάβει τίποτα, όπως πχ ότι πάμε καρφί για τα βράχια. Καιρό τώρα, ώστε να μην τα φορτώσουμε όλα σε έναν ιό που κάποιοι σήμερα ξεχνούν ότι πριν 11 μήνες υποτιμούσαν με δηλώσεις τους καθησυχάζοντας την κοινωνία αντί να αδράξουν την ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι τον πολύτιμο χρόνο για να προετοιμάσουν σωστά τους ανθρώπους.

Είναι αστείο το θέαμα των καμερών και προβληματίζουν ερωτήσεις όπως εκείνη του πρωθυπουργού στη νοσηλεύτρια πως καταλαβαίνει τη σωστή δοσολογία. Σαν ατάκα βγαλμένη από της...κακομοίρας.

Ένα επικοινωνιακό σόου με σκοπό τι; Να πεισθεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο; Να μην πειστεί; Να αποτελέσει τη συνέχεια στο αφήγημα "παίρνουμε τη ζωή μας πίσω"; Αλίμονο στον άνθρωπο που δεν μπορεί να λάβει μια απόφαση σταθμίζοντας σωστά και ψυχρά όλα τα δεδομένα.

Κάθε μέρα που περνά και μέσα από την οπτική πολλών θεμάτων της επικαιρότητας (πχ ελληνοτουρκικά), αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτή η χώρα υπάρχει από τύχη. Δε θα είμαστε όμως πάντα τυχεροί. Άρα πέραν των άλλων, αναζητείται επειγόντως κι ένα εμβόλιο με αντισώματα σοβαρότητας. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Σε όλα τα επίπεδα αν θέλουμε αυτός ο τόπος να υπάρχει και αύριο όπως κάποτε τον γνωρίσαμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail