Ως τις κυρώσεις του Μαρτίου μπορεί οι Τούρκοι να πάθουν κανένα κακό από τα γέλια!

Έληξε χωρίς την επιβολή κυρώσεων κι αυτή η σύνοδος της συμφοράς. Ακόμη και στη σύνοδο του Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε δυστυχώς, πως μόνο ένωση δεν είναι και πως βρίσκεται βαθιά διχασμένη. Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, οι οποίες μετατέθηκαν από τη σύνοδο του Οκτωβρίου στη σύνοδο του Δεκεμβρίου, ούτε τώρα βρήκαν πρόσφορο έδαφος, γι’ αυτό μετατέθηκαν για λίγο αργότερα, για τη σύνοδο του Μαρτίου. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Αν πάλι δεν καταφέρουν το Μάρτιο να δείξουν οι εταίροι μας πως είναι ενωμένοι, ίσως το πάνε για λίγο, αργότερα. Μη περιμένει κανείς να επιβάλει η Ευρώπη κυρώσεις στην Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι και να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο ο εκλεκτός του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της μισής Ευρώπης, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Βλέπετε ο τουρισμός θέλει γαλήνια νερά.  Μη ξεχνάτε πως πρόκειται για ένα κλάδο που είναι πάνω απ’ όλους και πάνω απ’ όλα.  Οι παγκόσμιες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα είναι κολοσσιαίες τα τελευταία χρόνια και δεν θα ρισκάρει κανείς να τις χάσει, για διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, που στο κάτω – κάτω δεν τους αφορούν.

Θα μου πείτε, γιατί η Ελλάδα δεν άσκησε Βέτο στην ψήφιση του προϋπολογισμού, όπως απειλούσαν να κάνουν Ουγγαρία και Πολωνία για τους δικούς τους λόγους;

Η Ελλάδα το φυλάει το Βέτο σαν κόρη οφθαλμού βρε κουτά. Για μια δύσκολη στιγμή.
Ακόμη έχουμε να παρουσιάσουμε στο πόπολο, διπλωματικές επιτυχίες. Όπως επίσης και κοινές ασκήσεις με, «Άγγλους- Γάλλους – Πορτογάλους», όπως έλεγε κι ο Καραγκιόζης. Μόνο που οι φίλοι μας οι Γάλλοι, το έστριψαν α λα γαλλικά στη σύνοδο και υπαναχώρησαν στις βουλές των Γερμανών στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Έριξαν κι αυτοί πολύ νερό στο κρασί τους, παρά τα γαλλικά που έσυρε από το Μπακού ο Τούρκος Πρόεδρος στον Εμμανουέλ Μακρόν.

Δεν βαριέσαι, ποιος θα τα θυμάται όλα αυτά σε λίγο καιρό; Αρκεί να μη το τραβήξουμε στα άκρα. Όλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την αναγκαιότητα να διατηρήσει η Δύση, καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Ε, κι εμείς δεν θα γυρίσουμε με την ουρά στα σκέλια από τις Βρυξέλλες. Θα πούμε το γνωστό παραμύθι, πως καταφέραμε να υπογραφεί μια λίστα με κυρώσεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο μέλλον, για να εφαρμοστούν κάποτε.

Μέχρι τότε, μπορεί να έχει βρει τους Τούρκους κανένα κακό, από τα πολλά γέλια που έχουν ρίξει μετά κι απ’ αυτό το φιάσκο που πάθαμε.

Ήδη στα Τουρκικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έχει αρχίσει το πάρτι. Γελάνε μαζί μας, φυσικά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Βόσπορο, μέχρι τα βάθη της Ανατολίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail