Χριστιανή έφηβη στο Πακιστάν δραπετεύει από τους απαγωγείς κι επιστρέφει στην οικογένεια της

Freepen.gr - Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, μια Χριστιανή έφηβη από την επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν επέστρεψε πρόσφατα στην οικογένειά της αφού απήχθη και κακοποιήθηκε από μια ομάδα μουσουλμάνων ανδρών, μεταδίδει το ICC.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, πέντε ένοπλοι άνδρες, που αναγνωρίστηκαν ως οι Talha Maider, Bilawal Jaffar, Jaffar Shareef, Salman και Nomi, εισήλθαν βίαια στο σπίτι του Maqsood Masih που βρίσκεται στο χωριό 248 της περιοχής Faisalabad. Σύμφωνα με τον Masih, οι επιτιθέμενοι πήγαν εκεί για να απαγάγουν την 16χρονη κόρη του που ονομάζεται Shiza.

Τα μέλη της οικογένειας προσπάθησαν να προστατεύσουν τη Shiza, αλλά ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν από τους επιτιθέμενους. Η Shiza σύρθηκε στο δρόμο, εξαναγκάστηκε να μπει σε ένα όχημα και μεταφέρθηκε σε άγνωστο μέρος όπου βιάστηκε και κακοποιήθηκε για τρεις ημέρες. Σύμφωνα με τη Shiza, οι απαγωγείς της την αποκαλούσαν συχνά "Chori", ένας υποτιμητικό όρος που χρησιμοποιείται κατά του Πακιστάν Χριστιανών.

Για να καλύψουν τα εγκλήματά τους, οι απαγωγείς της Shiza την εξισλάμισαν βίαια στο Ισλάμ και την πάντρεψαν με έναν από τους επιτιθέμενους. Οι απαγωγείς της Shiza χρησιμοποίησαν απειλές και σωματική βία για να αναγκάσουν τη Shiza να τοποθετήσει τον αντίχειρά της τόσο στα πιστοποιητικά γάμου όσο και στα πιστοποιητικά εξισλαμισμού της.

Μετά από δύο μήνες σε αιχμαλωσία, η Shiza κατάφερε να δραπετεύσει και, στις 23 Νοεμβρίου, η Shiza επέστρεψε στην οικογένειά της. Η Shiza και η οικογένειά της έχουν προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον των απαγωγέων και έχουν μετακινηθεί σε ασφαλή τοποθεσία. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει ακόμη συλλάβει κανέναν από τους άνδρες που αναγνωρίστηκαν από τη Shiza.

Σύμφωνα με μια μελέτη του κινήματος αλληλεγγύης και Ειρήνης του Πακιστάν, εκτιμάται ότι 1.000 χριστιανές και ινδουίστριες γυναίκες απάγονται, παντρεύονται βίαια και εξισλαμίζονται κάθε χρόνο. Πολλά από τα θύματα είναι ανήλικες. Οι σeξουαλικές επιθέσεις και οι δόλιοι γάμοι χρησιμοποιούνται από τους δράστες να παγιδεύουν τα θύματα και οι αρχές είναι συχνά συνένοχες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail