Ρωσικά και κινεζικά βομβαρδιστικά σε περιπολία στη θάλασσα της Ιαπωνίας, η Σεούλ σήκωσε μαχητικά

Freepen.gr - Δύο ρωσικά και τέσσερα Κινεζικά στρατηγικά βομβαρδιστικά διεξήγαγαν την Τρίτη κοινές περιπολίες πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας και τη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

"Μια αεροπορική ομάδα αποτελούμενη από δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων και τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά Hun-6K της Πολεμικής Αεροπορίας του PLA πραγματοποίησε εναέριες περιπολίες πάνω από τα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Ανατολικής Κίνας", ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

Η Νότια Κορέα έστειλε μαχητικά αεροσκάφη την Τρίτη για να προειδοποιήσει κινεζικά και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που είχαν εισέλθει στη ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής άμυνας. Αλλά τα πολεμικά αεροσκάφη δεν πετούσαν στον εδαφικό εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, δήλωσε ο MoD.

"Κατά την εκπλήρωση των αποστολών, τα αεροσκάφη και των δύο χωρών ενήργησαν αυστηρά σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου. Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου των ξένων κρατών δεν επιτρέπονται", δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail