"Όχι" των Αζέρων στους Τούρκους για την εγκατάσταση των μισθοφόρων στις περιοχές του Καραμπάχ!

Freepen.gr - Σύριοι μισθοφόροι που εστάλησαν από την Τουρκία στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, επέστρεψαν στις περιοχές που ελέγχονται από τις μαχητικές ομάδες στη Συρία, ανέφερε την Τρίτη το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).

Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, η έκθεση του SOHR ανέφερε ότι πάνω από 900 μισθοφόροι με την υποστήριξη της Τουρκίας επέστρεψαν στην πατρίδα τους αφού το Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε να τους επανεγκαταστήσει στις περιοχές που κατέλαβαν οι Αζέροι στην περιοχή Καραμπάχ.

"Αξιόπιστες πηγές έχουν αναφέρει στο SOHR ότι νέες παρτίδες Σύριων μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν επιστρέψει στη Συρία από το Αζερμπαϊτζάν, καθώς όλες οι προσπάθειες της Τουρκίας έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής για τη διατήρησή τους στο Αζερμπαϊτζάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αρνείται να επιτρέψει σε αυτούς τους μισθοφόρους να εγκατασταθούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ή σε άλλες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν".

Σύμφωνα με την έκθεση του SOHR, οι μισθοφόροι της Συρίας που επέστρεψαν στο σπίτι τους από το Αζερμπαϊτζάν έλαβαν μερική πληρωμή, η οποία εκτιμάται σε 10.000 τουρκικές λίρες (1.275 δολάρια ΗΠΑ) κι αναμένεται να λάβουν τους υπόλοιπους μισθούς τις επόμενες ημέρες.

Ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών μισθοφόρων έχει αμφισβητηθεί από διάφορες πηγές, το SOHR εκτιμά ότι 293 από αυτούς τους μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μηνιαίας συμμετοχής τους στη σύγκρουση του Καραμπάχ.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία αρνήθηκαν την παρουσία μισθοφόρων από την πλευρά τους και με τη σειρά τους κατηγόρησαν την Αρμενία ότι χρησιμοποίησε ξένους μαχητές από τη Συρία και το Λίβανο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail