Νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία παλιός συμφοιτητής του Μακρόν

Freepen.gr - Η Τουρκία διόρισε τον Ali Onaner ως πρεσβευτή της στο Παρίσι, ο οποίος ήταν ένας από τους συμμαθητές του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron στο Ecole National d'administration (ENA), επίσης γνωστή ως Εθνική Σχολή Διοίκησης, στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ανέφερε η daily Hürriyet παρουσιάζοντας μια φωτογραφία που απεικονίζει τα δύο μαζί από τις φοιτητικές τους ημέρες.

Ο διορισμός πρεσβευτή με ευχέρεια στα γαλλικά και καλή γνώση του γαλλικού πολιτισμού θεωρείται θετικό βήμα από την Τουρκία όσον αφορά την προσπάθεια άμβλυνσης της πολύμηνης διμερούς έντασης.

Ο Onaner υπηρετεί επί του παρόντος ως πρεσβευτής της Τουρκίας στην Τυνησία, αλλά σύντομα θα μετακομίσει στο Παρίσι για να αναλάβει καθήκοντα διαδεχόμενος το σημερινό πρεσβευτή, Ismail Hakkı Musa. Ο νέος Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία δε θα βρεθεί σε κάτι καινούριο, αφού υπηρέτησε στη γαλλική πρεσβεία σε διαφορετικές θέσεις μεταξύ 2012 και 2017. Ο πρώτος διορισμός του στο Παρίσι ως νέος διπλωμάτης ήταν μεταξύ 2002 και 2004.

Αυτό που κάνει το διορισμό του Onaner αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Macron συνέβη να κάνουν το μεταπτυχιακό τους δίπλωμα στο ENA κατά τα ίδια χρόνια μεταξύ 2002 και 2004. Οι δύο είχαν πάρει τα ίδια μαθήματα στο αναγνωρισμένου κύρους σχολείο του οποίου οι απόφοιτοι κάνουν τη σταδιοδρομία τους στο πλαίσιο της Γαλλικής δημόσιας υπηρεσίας.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point υπογράμμισε τη γνωριμία μεταξύ των δύο και έθεσε το ερώτημα αν ο διορισμός του Onaner μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για την καθιέρωση ενός νέου διαλόγου μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ας μην εκπλαγούμε για τίποτε στη συνέχεια...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail