Μητσοτάκης, ταρτούφοι υπουργοί, αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, στρατευμένοι λοιμωξιολόγοι κι αδιάφορη αντιπολίτευση οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία στο απόλυτο χάος!

Victoria Borodinova / pexels
Και δεν φέρουν ίχνος εντροπής στις μαλακές παρειές τους για όσα "η πόλις εβόησε" και έστω μια μερίδα του κόσμου τους καταμαρτυρεί. 

Του Στέλιου Συρμόγλου

Συστηματικοί παραχαράκτες της αλήθειας, αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση του πολιτικού ψεύδους, μεταστοιχειώνουν την ελληνική κοινωνία σε μια συνοικιακού τύπου μικροαστική μάζα. με κυρίαρχο ανθρώπινο τύπο τον ψευτο-ενημερωμένο και μεταμοντέρνο ψευδοαστό, τον "πνιγμένο" στα εκβιαστικά διλήμματα και στον άκρατο φόβο, στη σύγχυση και στην ανασφάλεια. 

Αυτή η ροπή αναπόφευκτα οδηγεί στη φελλαχοποίηση του Ελληνισμού, αν δεν ανακοπεί η καθοδική πορεία. Και η Ελλάδα βουλιάζει σταθερά στα ήρεμα νερά του Αιγαίου.

Ψέματα, αντιφάσεις, διλήμματα, εκφοβισμός από τους πολιτικούς της πομφόλυγγας, οι οποίοι διαθέτουν μια έμφυτη χαρισματική ικανότητα μεθοδευμένης κάλυψης της αλήθειας και στρέβλωσης της πραγματικότητας, με την οποία παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν το πλήθος με την "προβατοποιημένη λογική".

Κι αν κάποιος διαφωνεί ή αρθρώνει τον ορθό λόγο θεωρείται παρείσακτος, υπερβολικός, γραφικός και εσχάτως συνωμοσιολόγος...Γνωρίζουν όλοι αυτοί οι Σαρδανάπαλοι ότι το προπαγανδιστικό ψεύδος έχει καταπληκτικά αποτελέσματα και "ποεί τον κρείτονα λόγον ήσσονα". 

Κάνει δηλαδή το "μαύρο άσπρο", γιατί με αυτόν τον τρόπο "εκπορθείται η ακρόπολη της ψυχής μας", όταν μάλιστα είναι "αδειανή μαθημάτων τε και επιτηδευμάτων καλών και λόγων αληθών", σύμφωνα με τα ρήματα του Πλάτωνος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail