«Η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμές αντι-δορυφορικών πυραύλων»

Freepen.gr - Η διαστημική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι η Ρωσία διεξήγαγε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου (DA-ASAT) σε δελτίο τύπου της υπηρεσίας.

"Η Ρωσία ισχυρίζεται δημοσίως ότι εργάζεται για να αποτρέψει τη μετατροπή του διαστήματος σε πεδίο μάχης, αλλά ταυτόχρονα η Μόσχα συνεχίζει να οπλίζει το διάστημα αναπτύσσοντας και τοποθετώντας σε τροχιά και επίγειες δυνατότητες που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την εξάρτηση των ΗΠΑ από διαστημικά συστήματα", δήλωσε ο στρατηγός του Αμερικανικού Στρατού James Dickinson, διοικητής Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

"Η επίμονη δοκιμή αυτών των συστημάτων από τη Ρωσία καταδεικνύει ότι οι απειλές για τα αμερικανικά και συμμαχικά διαστημικά συστήματα προχωρούν γρήγορα. Η ίδρυση της Αμερικανικής Διαστημικής διοίκησης ως ενοποιημένης Πολεμικής διοίκησης του έθνους για το διάστημα και της Αμερικανικής Διαστημικής δύναμης ως πρωταρχικού κλάδου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που παρουσιάζει δυνατότητες διαστημικής μάχης και υποστήριξης μάχης στην αμερικανική διαστημική διοίκηση δεν θα μπορούσε να ήταν πιο έγκαιρη. Είμαστε έτοιμοι και δεσμευμένοι να αποτρέψουμε την επιθετικότητα και να υπερασπιστούμε το έθνος μας και τους συμμάχους μας από εχθρικές πράξεις στο διάστημα".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και ανάπτυξη της Ρωσίας διαφόρων τύπων επίγειων και διαστημικών όπλων ASAT. Συγκεκριμένα, η Ρωσία έχει επιδείξει δύο εντελώς διαφορετικούς τύπους διαστημικών όπλων.

Ο πρώτος τύπος κινητικού όπλου είναι ένα σύστημα DA-ASAT ικανό να καταστρέψει δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά της γης, τους οποίους έχουν δοκιμάσει πολλές φορές. Εάν το όπλο αυτό δοκιμαστεί σε έναν πραγματικό δορυφόρο ή χρησιμοποιηθεί λειτουργικά, θα προκαλέσει ένα μεγάλο πεδίο συντριμμιών που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους εμπορικούς δορυφόρους και να μολύνει αμετάκλητα τον διαστημικό τομέα.

Ο δεύτερος τύπος είναι το ASAT, ένα σύστημα όπλων που βασίζεται στο διάστημα, το οποίο έδειξε ένα κινητικό όπλο σε τροχιά το 2017 και πάλι το 2020. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2018, Ο Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός επίγειου συστήματος λέιζερ για χρήση από τις ρωσικές διαστημικές δυνάμεις, το οποίο ο ρωσικός στρατός αναγνώρισε ως "σύστημα λέιζερ μάχης.

"Η Ρωσία έχει καταστήσει το διάστημα ένα πεδίο μάχης δοκιμάζοντας διαστημικά και επίγεια όπλα που προορίζονται να στοχεύσουν και να καταστρέψουν δορυφόρους", πρόσθεσε ο Dickinson.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail