Αυτοί δεν είναι πολιτικοί, είναι σκουλικοειδείς αποφύσεις της πολιτικής...

geralt / Pixabay
Όλοι αυτοί οι ανερμάστιστοι της πολιτικής, πολλοί εξ' αυτών παρανόμως πλουτίσαντες, με τη λιπόσαρκη ματαιοδοξία τους και την απληστία τους, πρώτα μας έστειλαν ως αφελείς Δον Κιγχώτες στα πεδία των ανεμόμυλων να πολεμάμε σκιές κι ύστερα μπήκαν στα κελάρια και τα ρήμαξαν. Και τώρα με πρόσχημα τον κοροναϊό, οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία στην καταστροφή.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Οι διάφορες σκουλικοειδείς αποφύσεις της πολιτικής για πολλά χρόνια ύψωναν λάβαρα και φωνές στο νύχτωμα των ιδεολογιών. 'Ετσι άνθησε η παραοικονομία, απέκτησε "φτερά" η διαφθορά, υψώθηκαν τα τείχη του μίσους και της εχθρότητας ενάντια στην εντιμότητα και στην κοινωνική πρόοδο.

Οι ψυχασθενείς των γκρεμισμένων στεγάστρων της πολιτικής προχώρησαν στην αντικοινωνικότητα και εκδηλώθηκε η χειρότερη κοινωνική ψυχασθένεια των σημερινών Ελλήνων.

Με τη "φτιαγμένη" ιδεολογική λογική και με το αδιέξοδο μπροστά τους, έμφοβοι οι πολλοί 'Ελληνες γίνονται θεατές της φαιδρότητας της πολιτικής, ανίκανοι να αντιδράσουν αν και προσκρούουν στον αμείλικτο ρεαλισμό της πολιτικής βλακείας και απάτης, όπως γίνεται τώρα με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα για τον κοροναιό. Και δέχονται το βιασμό της νοημοσύνης τους και τα τετελεσμένα.

Ζούμε με το φόβο και παραπλανητικά φενακίσματα, έχοντας γίνει νυχτοβάτες με αγωνία στην ψυχή, έχοντας επιλέξει ως κοινωνία την νάρκη της παραίτησης από την εγρήγορση της αγωνίας, επενδύοντας για μια ακόμη φορά στη βλακεία πολιτικών και λοιμωξιολόγων, τώρα για την "υγεία' μας.

Πρόθυμοι να αρνηθούμε γιατί μάταια πιστέψαμε, πρόθυμοι και να πιστέψουμε γιατί πολύ απατηθήκαμε, προχωρούμε με τα μάτια κλειστά μέσα στη νύχτα των καιρών, με την ελπίδα να είναι τροφή μιας μεγάλης αυταπάτης που δεν την αποδέχεται ο λογισμός.

'Ετσι απωθούμε το αυτονόητο και απειλούμε το αυταπόδεικτο!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail