"Ξύπνησε" ο Πακιστανός πρωθυπουργός και ζητά έρευνα για τους βίαιους γάμους κι εξισλαμισμούς

Freepen.gr - Σύμφωνα με την ένωση ασιατικών ειδήσεων καθολικών (Union of Catholic Asian News - UCAN), οι χριστιανοί ηγέτες στο Πακιστάν ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό Imran Khan για την παραγγελία έρευνας σχετικά με την αναγκαστική μετατροπή γυναικών και κοριτσιών στο ισλάμ από τις θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες της χώρας, αναφέρει το ICC.

"Ο πρωθυπουργός διέταξε έρευνα κατά περίπτωση για περιστατικά αναγκαστικών εξισλαμισμών ανήλικων κοριτσιών που ανήκουν σε μειονοτικές κοινότητες, ιδιαίτερα χριστιανικές και ινδουιστικές, για να βρουν λόγους για αυτό το ζήτημα", δήλωσε ο Ταχίρ Μεχμούντ Ασράφι, ειδικός εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού για τη θρησκευτική αρμονία, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 30 Νοεμβρίου. "Ο νόμος και τα δικαιώματα είναι ίσα για όλους. Οι χριστιανοί, οι Ινδουιστές, οι Σιχ και οι κόρες των μειονοτήτων είναι κόρες μας επίσης".

"Οι αναγκαστικοί γάμοι, η αναγκαστική μετατροπή της θρησκείας και η απαγωγή ανήλικων κοριτσιών άλλων θρησκειών στο όνομα των γάμων δεν θα γίνουν ανεκτές", συνέχισε ο Ασράφι. "Το Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεννόηση με άλλους ενδιαφερόμενους, επεξεργάζεται έναν μηχανισμό για την εξάλειψη του φόβου του αναγκαστικού γάμου μεταξύ μη μουσουλμάνων".

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 από το Κίνημα Αλληλεγγύης και Ειρήνης Πακιστάν, εκτιμάται ότι 1.000 χριστιανικές και ινδουιστικές γυναίκες απάγονται, παντρεύονται βίαια και εξισλαμίζονται βίαια κάθε χρόνο. Πολλά από τα θύματα είναι ανήλικα. Οι σeξουαλικές επιθέσεις και οι δόλιοι γάμοι που χρησιμοποιούνται από τους δράστες για να παγιδεύσουν τα θύματα, έχουν συχνά και τις αρχές ως συνένοχες.

Το ζήτημα της θρησκείας εμπλέκεται σε περιπτώσεις σeξουαλικής επίθεσης για να φέρουν τα θύματα από θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες σε μειονεκτική θέση. Παίζοντας με τις θρησκευτικές προκαταλήψεις, οι δράστες γνωρίζουν ότι μπορούν να καλύψουν και να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους παίζοντας το χαρτί της θρησκείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail