«Η Τουρκία φιλοξενεί χιλιάδες τζιχαντιστές - Μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην Ευρώπη»

Freepen.gr - Η Τουρκία φιλοξενεί αρκετές χιλιάδες τζιχαντιστές μέχρι να προκύψει μια πολιτικά βιώσιμη ευκαιρία για να τους εξαπολύσει ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μοσούλης του Ιράκ, Najeeb Michaeel, στο National Catholic Register’s Solène Tadié.

Προειδοποιώντας την Ευρώπη ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλεθρο στην ήπειρο, όπως ακριβώς έκαναν στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, ο υποψήφιος για το Βραβείο Ζαχάρωφ του 2020 προειδοποίησε κατά της χρήσης των μεταναστών από την Άγκυρα ως πολιτικό εργαλείο.

Η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί περιφερειακό διαμετακομιστικό κόμβο για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), αν και η Άγκυρα - υποτίθεται - έχει εντείνει πρόσφατα τις προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες λαθραίας διακίνησης μαχητών και όπλων του ISIS στη Συρία, σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εκδόθηκε τον Αύγουστο.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατων ταξιδιών σε στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία, ο Αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης δήλωσε ότι "αρκετές χιλιάδες τζιχαντιστές διείσδυσαν μεταξύ των οικογενειών που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη".

Η Αγκυρα "κρατά όλους αυτούς τους ανθρώπους γνωρίζοντας ότι θα ανοίξει τις πόρτες όταν το θέλει", ισχυρίστηκε ο Najeeb Michaeel. "Το πρόβλημα των μεταναστών δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό αλλά και πολιτικό. Χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς".

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ξεριζώσουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Najeeb Michaeel, καθώς η ιδεολογία "δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε μια χώρα όπως η Γαλλία, της οποίας οι τρεις θεμελιώδεις αρχές είναι Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail