Γιατί το Ισραήλ βλέπει με καχυποψία τα ανοίγματα του Ερντογάν

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς και να προσπαθεί να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με το Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ανώτερη διπλωματική πηγή στην ισραηλινή Jerusalem Post σε άρθρο που υπογράφουν οι Seth Frantzman και Tovah Lazaroff. "Δεν πιστεύω πραγματικά ότι είναι ειλικρινής", είπε η πηγή. "Πρέπει να δούμε ενέργειες".

Τα σχόλια ήρθαν όταν ο Ερντογάν την Παρασκευή δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία " θα ήθελε να φέρει τους δεσμούς μας [με το Ισραήλ] σε ένα καλύτερο σημείο". "Εάν δεν υπήρχαν ζητήματα σε ανώτατο επίπεδο [στο Ισραήλ], οι δεσμοί μας θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικοί", δήλωσε ο Ερντογάν, προφανώς κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των χωρών.

"Η πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη είναι η κόκκινη γραμμή μας... Οι ανελέητες πράξεις του Ισραήλ είναι απαράδεκτες", ανέφερε.

Ο Ερντογάν "έχει ένα σύστημα" με το οποίο προσπαθεί να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ενώ υποστηρίζει ισλαμιστές εξτρεμιστές που επιτίθενται στο Ισραήλ, ανέφερε η ανώτερη διπλωματική πηγή.μ"Δεν μπορεί να το έχει και με τους δύο τρόπους", είπε η πηγή. "Δεν μπορείτε να ενισχύσετε τις σχέσεις με το Ισραήλ και να είστε ο τόπος στον οποίο οι πράκτορες της Χαμάς αισθάνονται πιο άνετα".

Το γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα σχόλια του Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail