Γερμανοτουρκικός άξονας: Οι Τούρκοι τα δις, νέα μνημόνια & κέντρα μεταναστών εμείς!

"H γερμανική προεδρία θέλει να δεσμεύσει την ΕΕ ότι ο Τ. Ερντογάν θα λάβει για τα επόμενα δύο χρόνια 11 δις ευρώ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των προσφύγων στο έδαφος του. Και μια σημαντική λεπτομέρεια: ο Τ. Ερντογάν εξασφάλισε ότι από εδώ και μπρος τα χρήματα για τους πρόσφυγες θα πηγαίνουν απ’ ευθείας στην τουρκική κυβέρνηση και όχι απ’ ευθείας στις εμπλεκόμενες ΜΚΟ, διότι κατά τον Τούρκο Πρόεδρο δεν ανέχεται πλέον η ΕΕ « να δίνει λεφτά από το ένα χέρι και να τα παίρνει πίσω με το άλλο»." (απόσπασμα από το αρθρο της Κύρας Αδάμ)
 
Μετά την πλήρη στήριξη στη σύνοδο κορυφής από τη Γερμανία των τουρκικών θέσεων, την ολοκλήρωση της καταβολής του πακέτου των 6 δις ευρώ για τον (δήθεν) έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και την αποφυγή κυρώσεων προς την Τουρκία, θέλουν εκ νέου, να την χρηματοδοτήσουν με 11 δις, μέσω μία νέας συμφωνίας/δήλωσης για το μεταναστευτικό! Όχι μόνο δεν επέβαλαν κυρώσεις αλλά θέλουν να στηρίξουν έμπρακτα το κράτος που παράγει, εκβιάζει και διακινεί μετανάστες-πρόσφυγες και καταπατά κάθε έννοια του κράτους δικαίου. Όχι μόνο δεν στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στο Αιγαίο και στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά έβαλαν πλάτη για να αφεθεί η Τουρκία να συνεχίζει να προκαλεί και να αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία.
 
Τώρα επιχειρούν να δώσουν το "φιλί της ζωής" στην παραπαίουσα τουρκική οικονομία με την επιπλέον χρηματοδότηση με αφορμή το μεταναστευτικό, μέσα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, που φυσικά συμμετέχει και η Ελλάδα. Είναι γνωστό το πόσο ισχυροί είναι οι γερμανοτουρκικοί οικονομικοί δεσμοί με τις χιλιάδες επιχειρήσεις κοινών συμφερόντων και τις διμερείς εμπορικές σχέσεις που ξεπερνούν τα 35 δις $ ετησίως.
 
Στο "φιλί της ζωής" προς την Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση «συμμετέχει» με την υπογραφή του μεταναστευτικού μνημονίου που δίνει «γη και ύδωρ» στα παραμεθόρια νησιά και εξυπηρετεί πλήρως τον γερμανικό σχεδιασμό. Από το 2017 προσπαθεί η Γερμανία να φτιάξει πιλοτικό κέντρο μεταναστών στη Χίο!
 
Βλέπουμε τον Υπουργό μετανάστευσης και ασύλου κ. Μηταράκη να σπεύδει να δεσμεύσει τα νησιά εφ' όρου ζωής. Με την υπογραφή του μνημονίου στη Λέσβο για την δημιουργία της μόνιμης «πιλοτικής» Υπερδομής μεταναστών και την δημιουργία αντίστοιχων μουσουλμανικών πόλεων σε Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω υλοποιεί το γερμανοτουρκικό σχέδιο μετανάστευσης.
 
Μνημονίου που έχει επαναφέρει το γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά, παγιώνει την εξέταση ασύλου και τον εγκλωβισμό και δεν εξασφαλίζει καμία έμπρακτη αλληλεγγύη ούτε για τις επιστροφές, ούτε για μετεγκαταστάσεις.
 
Με απολύτως κανένα πλαίσιο διεκδίκησης (π.χ. ασφαλείς δίοδοι - επ ουδενί τα ελληνικά νησιά, εξέταση ασύλου εκτός Ε.Ε), προβαίνει σε υλοποίηση δομών και υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση ευρωπαϊκών σχεδιασμών, ενάντια κάθε λογικής και ενάντια κάθε εθνικού σχεδιασμού. Με παλαιάς κοπής τρόπους γίνεται προσπάθεια να καμφθεί η καθολική άρνηση των νησιωτών και να εξαγοραστούν συνειδήσεις.
 
Η σκληρή κριτική της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευση στη «κοινή δήλωση» ΕΕ – Τουρκίας και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεπε τα νησιά σε αποθήκες μεταναστών, μετατράπηκε κατά την κυβερνητική της θητεία στην πολιτική:
 
Οι Τούρκοι τα δις, νέα μνημόνια και κέντρα μεταναστών εμείς!
Όσο οι συμφωνίες γίνονται με έπαθλο τα μετρητά, τότε αυτός που τα παίρνει έχει κάθε λόγο να συντηρεί αυτήν την κατάσταση. Πόσο περισσότερο οι Τούρκοι που έχουν πλέον εντάξει στην εξωτερική τους πολιτική το μεταναστευτικό ως ένα ακόμη εργαλείο.
 
Όμως, το να συμμετέχουμε σε χρηματοδότηση , ως Ελλάδα, προς αυτούς που παραπαίουν οικονομικά, αλλά συνεχίζουν να επιβουλεύονται την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, είναι κάτι που ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail