Ιράν προειδοποιεί Ισραήλ: να μη διασχίσει τις κόκκινες γραμμές με την ανάπτυξη υποβρυχίων στον Περσικό Κόλπο

Freepen.gr - Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ ριψοκινδυνεύει να διασχίσει μια κόκκινη γραμμή αφού τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα ισραηλινό υποβρύχιο στάλθηκε στον Περσικό Κόλπο ως παράγοντας αποτροπής.

"Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει ο Περσικός Κόλπος για το Ιράν και ποια πολιτική ακολουθεί το Ιράν σχετικά με τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλειά του", ανέφερε ο Saeed Khatibzadeh σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ πρέπει να "γνωρίζει τους κινδύνους διέλευσης των κόκκινων γραμμών του Ιράν".

Ισραηλινά κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ένα υποβρύχιο κλάσης Dolphin είχε διασχίσει τη Διώρυγα του Σουέζ εμφανώς πάνω από το νερό στα μέσα Δεκεμβρίου ως εμφανής απειλή για το Ιράν.

Το Ιράν έχει απειλήσει το Ισραήλ με εκδίκηση για αυτό που θεωρεί ως ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα, Mohsen Fakhrizadeh κοντά στην Τεχεράνη τον Νοέμβριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail