Τουρκία και Βρετανία έτοιμες να υπογράψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

RΕUΤΕRS/Ηenry Νichοlls
Freepen.gr - Η Τουρκία και η Βρετανία είναι έτοιμες να υπογράψουν συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, αφού η βρετανική κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη συμφωνία για το  Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εμπορικό σύμφωνο θα οριστικοποιηθεί την Τρίτη, μεταδίδει το Reuters, αναφέροντας δήλωση του Υπουργείου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου την Κυριακή.

Η συμφωνία αναπαράγει τους όρους συναλλαγών που υπήρχαν μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ. Ο Υπουργός Εμπορίου, Liz Truss είπε ότι ήταν αισιόδοξος μια συμφωνία θα επιτευχθεί σύντομα.

"Η συμφωνία που αναμένουμε να υπογράψουμε αυτή την εβδομάδα κλειδώνει σε συμφωνίες συναλλαγών χωρίς δασμούς και θα βοηθήσει στην υποστήριξη της εμπορικής μας σχέσης", ανέφερε. "Θα προσφέρει ασφάλεια για χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στις βιομηχανίες μεταποίησης, αυτοκινητοβιομηχανίας και χάλυβα".

"Προσβλέπουμε τώρα να συνεργαστούμε με την Τουρκία για μια φιλόδοξη εξατομικευμένη εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας στο εγγύς μέλλον".

Το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου ανήλθε σε 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, με την Τουρκία να εξάγει 9 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εισάγει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα προϊόντα της, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε το τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Τουρκίας μετά τη Γερμανία και κατατάσσεται στην ένατη θέση όσον αφορά τα εμπορεύματα που εξάγονται στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail