Για παραθαλάσσιο οικόπεδο λογίζει τη Λιβύη η Τουρκία: "Κανείς δε έχει δικαίωμα να μας πει να φύγουμε"

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Άγκυρα "απέδειξε σε όλους ότι καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία.”

"Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα πιο θετικό περιβάλλον το επόμενο έτος και αναμένουμε από την ΕΕ να το πράξει", ανέφερε.

Επίσης, την Τρίτη, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι καμία χώρα ή άτομο δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την Τουρκία να εγκαταλείψει τη Λιβύη, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα έχει νόμιμους λόγους να βρίσκεται εκεί.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι συζήτησαν αρκετά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, η κρίση της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύγκρουση στη Συρία.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θέλει να επιτύχει ειρήνη στη Λιβύη, αλλά ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) δεν είναι ανοικτός σε αυτή την επιλογή! Γιατί άραγε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail