Βούτσιτς: αν αναγνωρίσω την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, θα πάρω το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić σχολίασε τη δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Eliot Engel, γράφει το b92.net.

Ο Engel δήλωσε σήμερα ότι η Σερβία δεν πρόκειται να εγκριθεί για ένταξη στην ΕΕ μέχρι να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. "Μπορείτε να δείτε πόσο δίκιο είχα όταν μίλησα γι 'αυτό πριν από δύο εβδομάδες", λέει ο Βούτσιτς, προσθέτοντας:

"Πρέπει να φροντίσουμε και να γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικοί άνθρωποι. Ελπίζω ότι η ίδια η διοίκηση θα έχει μια ελαφρώς διαφορετική στάση σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε χθες στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου. Είναι δουλειά μας να ασκούμε την πολιτική μας, να την κατανοούμε καλά".

Όπως αναφέρει περαιτέρω, θα αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες πιέσεις και θα βρεθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση.

"Αυτό που με ενοχλεί, δεν μπορώ να πω ότι με ανησυχεί, είναι ότι κάποιοι στη Σερβία χαίρονται νομίζοντας ότι στρέφεται εναντίον μου. Δεν είναι έτσι. Στρέφεται εναντίον όλων στη Σερβία", πρόσθεσε.

Αναμένει επίσης μεγάλες πιέσεις γύρω από τη Δημοκρατία Σέρπσκα και το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, αν και οι πιέσεις αυτές δεν ήταν αδύναμες στο παρελθόν.

"Θα είναι ακόμα πιο δύσκολο τώρα", καταλήγει. Πρόσθεσε ότι είναι δέσμευσή του να προστατεύσει τη χώρα και γι ' αυτό δεν θα πει λέξη για τον Eliot Engel και τη Madeleine Albright.

"Εάν υπογράψω την πράξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, εγγυώμαι ότι θα λάβω Νόμπελ Ειρήνης", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail