Οι δυνάμεις του Χαφτάρ αναχαίτισαν ύποπτο τουρκικό εμπορικό πλοίο

Freepen.gr - Οι δυνάμεις της Λιβύης με βάση την Ανατολή αναχαίτισαν  ένα τουρκικό πλοίο υπό Τζαμαϊκανή σημαία με κατεύθυνση προς το λιμάνι της Μισράτα στη Δυτική Λιβύη, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους τη Δευτέρα, ένα πιθανό νέο σημείο ανάφλεξης στη σύγκρουση μετά από εβδομάδες εκεχειρίας, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed al-Mismari πρόσθεσε ότι το εμπορικό φορτηγό πλοίο, Mabrouka, είχε 17 πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων εννέα Τούρκων υπηκόων, και εμπορευματοκιβώτια που δεν είχαν ακόμη επιθεωρηθεί. Οι ναυτικές δυνάμεις του LNA το σταμάτησαν κοντά στο ανατολικό λιμάνι της Derna.

Μια τουρκική πηγή που μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε ότι το πλοίο μετέφερε φάρμακα και άλλα ιατρικά προϊόντα από την Αίγυπτο στη Λιβύη και αναμένεται να αφεθεί σύντομα.

"Οι ασθενείς που χρειάζονται επειγόντως τα φάρμακα και τα προϊόντα αίματος σε αυτό το πλοίο περιμένουν στη Λιβύη. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν όπλα ή οτιδήποτε άλλο", είπε ο άνθρωπος. 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο al-Mismari κατηγόρησε την Τουρκία ότι συνεχίζει να προμηθεύει όπλα και μαχητές στη GNΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail