Στην "πιο σημαντική ομιλία του ποτέ", ο Τραμπ ορκίζεται να προστατεύσει το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ

Freepen.gr - Λέγοντας ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ τέλεσε υπό επίθεση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για να εξασφαλίσει ότι υπολογίζονται μόνο οι νόμιμες ψήφοι, προσθέτοντας πως τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να "χρίσουν" τον Joe Biden ως νικητή μιας "πολύ περίεργης" εκλογής.

"Ως πρόεδρος, δεν έχω υψηλότερο καθήκον από το να υπερασπιστώ τους νόμους και το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, γι 'αυτό είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω το εκλογικό μας σύστημα, το οποίο τώρα βρίσκεται υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία", δήλωσε ο Trump σε ένα εκτενές τηλεοπτικό διάγγελμα την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι ο προεκλογικός αγώνας του 2020 αμαυρώθηκε από εκτεταμένες απάτες και παρατυπίες.

"Αν έχουμε δίκιο για την απάτη, ο Τζο Μπάιντεν δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος".

Αποκαλώντας τις εκλογές ως "ολική καταστροφή", ο Trump έβαλε στον στόχο του την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, που ήταν πολύ πιο ευνοημένη φέτος εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, ισχυριζόμενος ότι το σύστημα "επέτρεψε την απάτη και την κατάχρηση να συμβεί σε κλίμακα που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν".

"Ενώ έχει γίνει κατανοητό από καιρό ότι η δημοκρατική πολιτική μηχανή ασχολείται με την απάτη των ψηφοφόρων – από το Ντιτρόιτ, στη Φιλαδέλφεια, στο Μιλγουόκι, την Ατλάντα, τόσα άλλα μέρη-αυτό που άλλαξε φέτος ήταν η αμείλικτη ώθηση του Δημοκρατικού Κόμματος να εκτυπώσει και να ταχυδρομήσει δεκάδες εκατομμύρια ψηφοδέλτια, που στάλθηκαν σε άγνωστους παραλήπτες χωρίς σχεδόν καμία εγγύηση οποιουδήποτε είδους", συνέχισε.

Ο Τράμπ κατηγόρησε επίσης τους Δημοκρατικούς πολιτικούς και δικαστές ότι χρησιμοποίησαν την πανδημία ως "πρόσχημα" για να "αλλάξουν δραστικά" τις εκλογικές διαδικασίες τους μήνες και τις εβδομάδες πριν από τον αγώνα, προκειμένου να δώσουν στον Μπάιντεν μια ευκολότερη νίκη.

Όπως σημειώνει το RT, ενώ τα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ έχουν ονοματίσει τον Μπάιντεν τον νικητή του αγώνα και η ομάδα μετάβασης έχει λάβει το νεύμα από τη διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών για να ξεκινήσει η προεδρική παράδοση, κανένας επίσημος νικητής δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί, σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα μετά την ημέρα των εκλογών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail