Πέφτουν σήμερα οι πρώτες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία - Τι αφορούν

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν όλες τις άδειες εξαγωγής και τις άδειες για τις Τουρκικές Αμυντικές Βιομηχανίες, ενώ θα εκδώσουν περιορισμούς περιουσιακών στοιχείων και θεωρήσεων εναντίον του Ισμαήλ Ντεμίρ, του προέδρου της εταιρείας και άλλων αξιωματούχων της.

"Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η Τουρκία προχώρησε με την αγορά και τη δοκιμή του συστήματος S-400 από τη Ρωσία. Οι σημερινές κυρώσεις στην SSB της Τουρκίας αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πλήρως το # CAATSA. Δεν θα ανεχτούμε σημαντικές συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας", έγραψε ο Pompeo κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης.

Ο Πομπέο προέτρεψε την Τουρκία να "επιλύσει άμεσα το πρόβλημα των S-400" και ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βλέπουν την Τουρκία ως αξιόλογο σύμμαχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail