Ο Ερντογάν επιθυμεί βελτίωση σχέσεων με Ισραήλ, οι συνομιλίες των μυστικών υπηρεσιών συνεχίζονται

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 25 Δεκεμβρίου ότι η Τουρκία θα ήθελε να έχει καλύτερους δεσμούς με το Ισραήλ, αλλά επέκρινε την ισραηλινή πολιτική έναντι των Παλαιστινίων ως "απαράδεκτη" και "κόκκινη γραμμή" για την Άγκυρα, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών συνεχίστηκαν μεταξύ των δύο πλευρών.

"Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ μεταξύ μυστικών υπηρεσιών δεν έχουν σταματήσει ούτως ή άλλως, εξακολουθούν να συνεχίζονται", δήλωσε ο Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είχε προβλήματα με "ανθρώπους σε ανώτατο επίπεδο" στο Ισραήλ και ότι οι δεσμοί θα μπορούσαν να ήταν "πολύ διαφορετικοί" αν δεν ήταν κάποια θέματα όπως η Παλαιστίνη:

"Η πολιτική της Παλαιστίνης είναι η κόκκινη γραμμή μας. Είναι αδύνατο για εμάς να αποδεχθούμε τις πολιτικές του Ισραήλ για την Παλαιστίνη. Οι ανελέητες πράξεις τους εκεί είναι απαράδεκτες", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Εάν δεν υπήρχαν προβλήματα στο ανώτατο επίπεδο, οι δεσμοί μας θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικοί", πρόσθεσε. "Θα θέλαμε να φέρουμε τους δεσμούς μας σε ένα καλύτερο σημείο".

Τα σχόλια του Ερντογάν ήρθαν εν μέσω αναφορών ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ενδιάμεσος μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, αφού και οι δύο χώρες διαδραμάτισαν βασικούς ρόλους στην πρόσφατη νίκη του Αζερμπαϊτζάν επί της Αρμενίας στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail