Το Admiral Gorshkov εκτόξευσε ξανά τον Zirkon: Με 8 Mach διέλυσε τον στόχο στα 350χλμ στον Αρχάγγελο

Freepen.gr - Η φρεγάτα Admiral Gorshkov του σχεδίου 22350 δοκίμασε με επιτυχία έναν υπερηχητικό πυραύλο κρουζ Tsirkon από τη Λευκή Θάλασσα εναντίον ενός στόχου που βρισκόταν πάνω από 350 χιλιόμετρα μακριά, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD).

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η φρεγάτα πυροδότησε τον υπερηχητικό πυραύλο. Πριν από τη σημερινή δοκιμή, οι εκτοξεύσεις του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Tsirkon πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου και το Νοέμβριο του 2020.

"Η φρεγάτα ναύαρχος Gorshkov, πραγματοποίησε πυροδότηση του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ "Zirkon" από τη Λευκή Θάλασσα στον παράκτιο στόχο που βρισκόταν στην περιοχή Chizha στην περιοχή του Arkhangelsk. Ο πυραύλος έπληξε με επιτυχία τον παράκτιο στόχο που βρισκόταν σε απόσταση πάνω από 350 χλμ. Η ταχύτητα του πυραύλου ήταν μεγαλύτερη από 8 Mach″.

Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση από πολεμικό πλοίο προγραμματίστηκε στα τέλη του 2019, αλλά πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Η φρεγάτα Admiral Gorshkov είχε εκτοξεύσει τον πυραύλο από τη θάλασσα του Μπάρεντς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail