Περίεργη υπόθεση με άνδρα σε άθλια κατάσταση στη Σουηδία: Φέρεται να κρατείτο αιχμάλωτο επί 28 χρόνια

Freepen.gr - Μια 70χρονη γυναίκα συνελήφθη αφού ο ενήλικος γιος της βρέθηκε με σοβαρούς τραυματισμούς στο διαμέρισμά της σε προάστιο νοτιοανατολικά της Στοκχόλμης.

Ο 41χρονος άνδρας, ο οποίος βρέθηκε γεμάτος πληγές και έχοντας χάσει όλα τα δόντια του, πιστεύεται ότι κρατήθηκε αιχμάλωτος για 28 χρόνια.

Ήταν σαν να μπαίνεις σε ταινία τρόμου. Υπήρχαν ούρα, βρωμιά και σκόνη – μύριζε σάπια, είπε μια συγγενής που βρήκε τον άνδρα.

Απόδοση από τη σουηδική expressen.se - Sara Malm

Η 70χρονη γυναίκα πήρε το γιο της από το σχολείο – 28 χρόνια πριν – και πιστεύεται ότι τον κράτησε κλειδωμένο στο διαμέρισμά τους από τότε.

Βρέθηκε από μια συγγενή την Κυριακή το βράδυ ενώ μόλις και μετά βίας μπορεί να περπατήσει και να καλύπτεται από πληγές.

- Η μητέρα του ήταν σε θέση να χειραγωγήσει την κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια. Είναι φρικτό ότι έχει στερηθεί ολόκληρη τη ζωή του, είπε η συγγενής στο Expressen.

Βρέθηκε μετά από 28 χρόνια

Η συγγενής αποκαλύπτει ότι είχε υποψιαστεί ότι ο άνδρας κρατείτο στο διαμέρισμα από τη μητέρα του για πολλά χρόνια.

Όταν άκουσε ότι η 70χρονη ήταν στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ, τόλμησε να μπει στο διαμέρισμα σε ένα προάστιο έξω από τη Στοκχόλμη.

- Αυτό το σπίτι δεν μπορεί να έχει καθαριστεί για πολλά χρόνια. Υπήρχε πλήρης σιωπή εκτός από μια παλιά μεγάλη τηλεόραση που είχε μείνει ανοικτή.

Ο συγγενής περιγράφει πώς άκουσε τελικά ένα θόρυβο από μια σκοτεινή γωνιά της κουζίνας και βρήκε τον 41χρονο.

- Πρώτα παρατήρησα τα πόδια του. Φαινόταν τρομακτικό. Τα πάντα μέχρι τα γόνατά του ήταν μόνο πληγές και ανοιχτές πληγές. Ένα μέρος του δέρματος  ήταν μαύρο και υπήρχαν σημάδια πύου κάτω από αυτό.
"Ψιθύρισε το όνομά μου”

Η συγγενής λέει ότι ο άνδρας αγωνίστηκε να μιλήσει, αλλά την αναγνώρισε.

- Δεν τον είχα δει για πάνω από 20 χρόνια, αλλά όταν τα μάτια μας συναντήθηκαν, ψιθύρισε το όνομά μου ξανά και ξανά.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 70χρονη μητέρα του αρχικά ετέθη υπό κράτηση με την υποψία παράνομης στέρησης της ελευθερίας και πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης και ασθένειας. 

Αφέθηκε ελεύθερη

«Αφού ο γιος κατέθεσε αυτό το απόγευμα και βάσει διαφορετικών στοιχείων που αναδείχθηκαν κατά την έρευνα, αυτές τις ημέρες, οι υποψίες σε βάρος της γυναίκας αποδυναμώθηκαν», εξήγησε η εισαγγελέας Έμα Όλσον, σε μια ανακοίνωση σήμερα.  Η Όλσον επισήμανε πως η 70χρονη παραμένει ύποπτη, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται υπό κράτηση.  Η μητέρα αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail