Η γιορτή κατέληξε φιάσκο! Το 1ο εμπορικό τρένο με προορισμό την Κίνα αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη κι επέστρεψε σε λίγες ώρες!

Freepen.gr - Σε φιάσκο από σημαντικό ορόσημο, εξελίχθηκε το δρομολόγιο για το πρώτο τρένο που επρόκειτο να μεταφέρει εμπορεύματα από την Τουρκία στην Κίνα αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή.
 
Εν αρχή ην τα πανηγύρια

"Το πρώτο σφύριγμα από το Çerkezköy, από όπου αναχώρησε το τρένο, είναι προάγγελος μιας νέας εποχής για τη χώρα μας", δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και υποδομών Adil Karaismailoğlu κατά τη διάρκεια της τελετής αποστολής στο σταθμό Kazlıçeşme στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Καλύπτοντας 8.693 χιλιόμετρα (5.402 μίλια) και περνώντας από δύο ηπείρους, δύο θάλασσες και πέντε χώρες, το τρένο θα μεταφέρει το φορτίο του στην Κίνα σε 12 ημέρες, δήλωσε ο Karaismailoğlu.

Περνώντας κάτω από τον Βόσπορο μέσω της σήραγγας Μαρμαράι της Κωνσταντινούπολης, το τρένο θα ακολουθήσει τον μεσαίο διάδρομο Ανατολής-Δύσης μέσω του σιδηροδρόμου Μπακού-Τιφλίδας-Καρς. Θα περάσει την Κωνσταντινούπολη, τη βορειοδυτική επαρχία Kocaeli, την πρωτεύουσα Άγκυρα, την κεντρική επαρχία της Σεβάστειας και την ανατολική επαρχία του Καρς και θα κάνει μια στάση στο σταθμό Akhalkalaki στη Γεωργία.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε όλο το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν πριν εισέλθει στην επαρχία Xi'an της Κίνας.

Λειτουργώντας σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση κρατικών σιδηροδρόμων της Τουρκίας (TCDD), την επίσημη εταιρεία αποστολέα TCDD Taşımacılık A.Ş. και την Pasifik Eurasia, το τρένο μεταφέρει μεγάλες συσκευές σε 42 εμπορευματοκιβώτια, δήλωσε ο Karaismailoğlu.

"Σήμερα, για πρώτη φορά, το τρένο μας γεμάτο προϊόντα εξαγωγής κατευθύνεται προς την Κίνα", δήλωσε ο Πρόεδρος της Συνέλευσης των τουρκικών Εξαγωγέων (TIM) Ismail Gülle.

"Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική για το μελλοντικό όραμα των εξαγωγών της Τουρκίας", ανέφερε ο Γκιούλε στην ομιλία του στην τελετή.

Η διαδρομή των 8.693 χιλιομέτρων περιλαμβάνει 2.323 χιλιόμετρα στην Τουρκία, 220 στη Γεωργία, 430 στο Αζερμπαϊτζάν, 420 στην Κασπία Θάλασσα, 3.200 χιλιόμετρα στο Καζακστάν και 2.100 χιλιόμετρα στην Κίνα.

"Η Τουρκία, ο παγκόσμιος παράγοντας στο κέντρο της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής με το σύγχρονο σύστημα μεταφορών, την οικονομία και την πολιτιστική της συνέχεια, κάνει σταθερά βήματα για να γίνει μια υπερδύναμη της εφοδιαστικής", δήλωσε ο Karaismailoğlu που τόνισε ότι η χώρα έχει κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός με μεγάλα έργα, μεταρρυθμίσεις και υποδομές μεταφορών που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 18 χρόνια.

Και λίγες ώρες αργότερα το φιάσκο!

Ωστόσο το πρώτο εξαγωγικό τρένο της Τουρκίας με προορισμό την Κίνα, επέστρεψε σε άλλο σταθμό της Πόλης, ώρες μετά την αναχώρησή του την Παρασκευή, δήλωσε το Σάββατο η Ένωση Εργαζομένων στις μεταφορές.

Το τρένο που είχε αναχωρήσει μεγαλοπρεπώς από το σιδηροδρομικό σταθμό Kazlicesme της Κωνσταντινούπολης, επέστρεψε στο σταθμό Halkalı αφού αφαιρέθηκαν τα πανό του στο σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή Maltepe, ανέφερε η Ένωση.

Το δρομολόγιο του τρένου προκάλεσε σε διαταραχές των σιδηροδρομικών μεταφορών μεγάλης κλίμακας, με εννέα τρένα να ακυρώνονται, άλλα δέκα να περικόπτουν το δρομολόγιό τους και άλλα εννέα να καθυστερούν, ανέφερε η Ένωση.  

Η Ένωση κάλεσε επίσης το υπουργείο Μεταφορών να αναλάβει δράση κατά άξιωματούχων των κρατικών σιδηροδρόμων της Δημοκρατίας της Τουρκίας (TCDD) που εμπλέκονται στο περιστατικό, για την πρόκληση διαταραχών στα σιδηροδρομικά ταξίδια, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βλάπτοντας τη φήμη των σιδηροδρόμων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail