Εκσυγχρονίσμενα άρματα μάχης T-72MS δώρο από τη Μόσχα στο Βελιγράδι

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Σερβίας παρουσίασε για πρώτη φορά δημοσίως τα νέα T-72MS κύρια άρματα μάχης στις 28 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Ανώτατος Διοικητής των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων Aleksandar Vučić, που συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας Νεμπόισα Stefanović, τον Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του σερβικού Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Milan Mojsilović και τον Πρέσβη της ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σερβία Alexander Botsan-Kharchenko παρακολούθησαν την παρουσίαση των T-72MS, δωρεά της ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το Σερβικό Υπουργείο Άμυνας, η πρώτη παρτίδα 11 αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης της σοβιετικής εποχής παραδόθηκε τον περασμένο μήνα.


Το T-72MS, κοινώς γνωστό ως White Eagle, είναι μια προηγμένη παραλλαγή του T-72B1 που διαθέτει νέα πανοπλία και είναι εξοπλισμένο με νέα οπτικά και εξοπλισμό μάχης.

"Αυτές τα άρματα μάχης έχουν επίσης ισχυρότερη βαλλιστική προστασία, εκρηκτική-αντιδραστική θωράκιση, καλύτερο σύστημα διεύθυνσης και πλοήγησης. Όλα είναι ασύγκριτα ευκολότερα για αυτούς και πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει σημαντικά στη μεγαλύτερη ετοιμότητα για μάχη, διαλειτουργικότητα και ικανότητα των δυνάμεών μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Vučić.

Ο αντισυνταγματάρχης Goran Jovanović από το Τμήμα Ανάπτυξης και εξοπλισμού του Γενικού Επιτελείου (J-5) επεσήμανε ότι το T-72MS είναι σήμερα το καλύτερο άρμα μάχης στα Βαλκάνια  προσθέτοντας ότι έχει υποστεί πολύπλοκο εκσυγχρονισμό και ότι όλα τα χαρακτηριστικά του, η ευελιξία, η προστασία των πανοπλιών και η δύναμη πυρός είχαν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τα άρματα μάχης M-84, που βρίσκονται σε επιχειρησιακή χρήση στις ένοπλες δυνάμεις μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail